Als we aan gelatine denken, denken we vaak aan snoep. Toch blijkt het dat gelatine niet alleen maar een goede toevoeging kan zijn aan snoepgoed. Zo zou het stofje ook goed zijn voor je huid, haar én nagels. Wacht, wat? Op TikTok is gelatine nu een heuse trend geworden. Hoog tijd om dus eens uit te zoeken waarom dit zo goed voor je uiterlijke verzorging is.
TikTok-trend
De TikTok-trend is allemaal begonnen bij TikTokker Katie Du, die uitlegde jarenlang bezig te zijn om het wondermiddel te vinden voor haar beschadigde haar. Zo vertelde ze dat ze verschillende haarmaskers, supplementen en DIY's had geprobeerd, maar niks hielp. En hoewel het misschien raar klinkt, probeerde ze daarna het Amerikaanse fruittoetje Jell-O. En wat bleek? Na dertig dagen was er een duidelijk verschil te zien in haar lokken. Wow!
Zo beweerde ze zelf dat haar haar een stuk minder beschadigd leek én dat haar nagels een stuk sneller groeiden. Na de dertig dagen besloot ze dan ook om over te stappen op gelatinewater. Echter, is ze een heuse trend gestart want letterlijk de hele TikTok-for you page staat er vol mee.
Werkt het écht?
Maar werkt het ook écht? Dat is natuurlijk de vraag. Diëtiste Jessica Jones werd door Bustle gevraagd om deze trend eens goed te onderzoeken. En helaas waren de resultaten niet zo effectief als wat de trend ons laat denken. Jessica legt uit dat gelatine collageen bevat, wat wij nodig hebben om onze huid, haar en nagels gezond te houden. Als we ouder worden maken we steeds minder collageen aan. Het is dus erg logisch om dan te denken dat we meer collageen moeten innemen door bijvoorbeeld gelatine te eten. Maar niets is minder waar. Gelatine zorgt namelijk niet voor een stijging in de hoeveelheid collageen in je lichaam.
Ook heeft Jessica een goede reden voor het feit dat de trend bij de TikTokker wél effect had. Volgens haar komt dit doordat de kans sowieso groot is dat de TikTokker gezonder is gaan leven tijdens haar experiment met de Jelly-O toetjes. Het is dan ook vrij logisch dat ze dit meteen linkte aan de fruittoetjes, terwijl dit hoogstwaarschijnlijk niet eens het geval is.
Bron: Ze.nl | Beeld: Adobe Stock