Aha: deze 4 voedingsmiddelen zorgen voor een egaal huidje

Eet je huid gezond!

A middle-aged woman  sitting in a cafe and enjoying in a fresh beetroot and grapefruit juice.

Genoeg drinken, genoeg slapen, en af en toe flink jezelf in't zweet werken: het draagt allemaal bij aan een stralende huid. Maar wist je dat ook wat je 's avonds op tafel zet een wereld van verschil kan maken? Deze vier voedingsmiddelen zorgen voor een prachtige, egale teint.

Boerenkool

In een frisse salade, door de curry, of in een risotto: boerenkool is anno nu echt niet meer dat oubollige stamppot-prakje zoals we die kennen van vroeger. Deze smakelijke bladgroente bevat lekker veel vitamine C, antioxidanten en vitamine K. Vitamine C ondersteunt je collageen-productie – een múst voor een stevige huid. Vitamine K is daarnaast heel nuttig door z'n ontstekingsremmende werking. Roodheid en acne help je zo van binnenuit voorkomen en genezen.

Zoete aardappel

Ga je voor een klassiek AVG'tje? Ruil die bekende piepers dan eens in voor zoete aardappelen. Deze zitten namelijk vol met vitamine A. Hiermee help je je huid om de vochtbalans te reguleren, en bescherm je tegen de effecten van die beruchte vrije radicalen.

Citrus-snack

Trek tussendoor? Ga dan eens voor een lekkere bloedsinaasappel, of, als je het aandurft: een grapefruit. Citrusvruchten zitten bomvol Vitamine C, waarmee je je immuunsysteem een boost geeft én je collageenproductie een handje helpt. Bloedsinaasappelen en grapefruits bevatten bovendien heel veel lycopeen, weet Ze.nl te melden. Deze stof helpt je natuurlijke huidbarrière te ondersteunen.

Pompoenpitten

je kunt er een zakje van bij de hand houden voor de trek tussendoor, of ze lekker over een salade strooien: pompoenpitten zijn altijd goed voor een fijne crunch. Maar ze zijn ook nog eens hartstikke goed voor je huid. Dat komt omdat deze pitten vol zitten met vetten en eiwitten – belangrijke bouwstenen voor je lichaam. Ook bevatten ze veel zink. Dit mineraal ondersteunt de werking van vitamine A, die dus een belangrijke rol heeft bij de vochtregulering van je huid.

Zo eet je jezelf naar een gezonde huid met een stralende gloed!

Bron: Ze.nl | Beeld: Adobe Stock