4 tips om minder vaak te scheren

Ideaal!

Beautiful woman shaving legs in the bathroom

Hoewel scheren niet eens zo heel veel werk is, vind je huid het niet altijd even leuk als je elke dag je benen scheert. Met deze tips wordt de kans op ingegroeide haartjes en irritaties minder én hoef je waarschijnlijk minder vaak te scheren.

1. Scrub je huid van tevoren

Af en toe je huid scrubben heeft een aantal voordelen. Zo stimuleer je de celvernieuwing en verwijder je dode huidcellen. Ook heeft het voordelen voor het scheren. Als je je dode huidcellen hebt verwijderd, zit je namelijk met je scheermesje dichter op de huid. Met andere woorden: je kunt nu tijdens het scheren zelfs de kleinste haartjes weghalen.

2. Gebruik warm water tijdens het scheren

Als je je benen altijd onder de douche scheert, is de kans al groot dat je onder een warme straal water staat. En dit werkt in je voordeel. Warm water opent de haarzakjes een beetje, waardoor de haartjes rechtop gaan staan. Hierdoor kan je mesje meer meenemen. Weersta dus de verleiding om op een warme zomerdag koud te douchen.

3. Gebruik altijd scheerschuim

Als je gaat scheren, is scheerschuim een must. Dit maakt je haren namelijk zachter en soepeler. Ook vormt het als het ware een beschermend laagje tussen je huid en het mesje. Je scheermesje glijdt soepel over je huidt, maar je voorkomt ook de kans op wondjes en irritaties. De meeste varianten scheerschuim zijn tegenwoordig ook nog eens hydraterend, waardoor je je huid meteen verzorgt.

4. Gebruik het juiste mesje

Voor een zo glad mogelijk resultaat is een scheermesje met meerdere mesjes heel belangrijk. Ook is een scherp scheermesje een must voor een zo mooi mogelijk resultaat. Hoe langer je een scheermesje gebruikt, hoe minder scherp-ie op een gegeven moment wordt. Een bot mesje kan de kans op wondjes vergroten en neemt niet altijd de kortste haartjes mee. Een scherp mesje kan dan wel weer makkelijk de kortste haartjes meenemen. Vervang je scheermesje dus regelmatig.

Bron: Good Housekeeping, Girlscene | Beeld: Adobe Stock