Op vakantie? Dit kun je het beste eten voor en tijdens de vliegreis

Zo maak je het jezelf zo comfy mogelijk.

Young beautiful brunette girl in a white suit flies in a charter

Binnenkort een vakantie op de planning en ga je met het vliegtuig? Je wil je vakantie natuurlijk lekker beginnen en zo comfy mogelijk vliegen. Hoewel we onze vakantie het liefst met een borrel beginnen, is dit niet de meest verstandige optie. En ook de vele suikers die je op het vliegveld kunt vinden gaan jou geen goed doen in de lucht. Je kunt beter voor déze opties gaan! 

Veel keuze

Het kan ontzettend verleidelijk zijn om nog even iets te eten te halen voordat je in het vliegtuig stapt. En dat is natuurlijk helemaal niet erg. Maar wat kun je het beste eten? Broodjes, fastfood, chocolade, chips, smoothies: er is ontzettend veel keuze op een vliegveld. Natuurlijk moet je vooral iets kiezen waar jij zin in hebt, maar je wilt ook voorkomen dat je enorme buikpijn krijgt aan boord. Wij delen daarom wat je het beste voor en tijdens het vliegen kunt eten.

Voor het vliegen

We zullen maar meteen met de deur in huis vallen: vette en gefrituurde maaltijden of snacks kun je het beste overslaan voordat je een vliegtuig instapt. Hoe lekker het ook is (en ruikt), dit is niet de beste keuze. Vet en gefrituurd eten is namelijk lastig verteerbaar en kan zorgen voor maagzuur – niet iets waar je op zit te wachten aan het begin van je vakantie. Ook broccoli, bonen en uien kun je beter overslaan. Door de luchtdruk aan boord kun je een extra opgeblazen gevoel krijgen. Dat geldt ook voor frisdrank met prik en kauwgom.

Een rijkgevulde salade of wrap vol met eiwitten kun je dan wél weer eten. Dit ligt niet zwaar op de maag, maar geeft je wel een verzadigd gevoel.

Tijdens het vliegen

Zit je lang in het vliegtuig? Dan krijg je natuurlijk eten en anders wil je misschien zelf wel iets bestellen. Allereerst is het ontzettend belangrijk om tijdens je vliegreis voldoende te drinken. En dan bedoelen we minimaal 250 milliliter per uur. Qua vliegtuigmaaltijden kun je het beste voor de vegetarische optie gaan. Deze zijn namelijk voedzamer en lichter verteerbaar. En we durven het bijna niet te zeggen, maar de toetjes kun je beter overslaan. Die zitten vaak bomvol suiker, waardoor je achteraf een daling in je bloedsuikerspiegel krijgt. Toch zin in iets zoets? Een stuk fruit is altijd een goed idee!

Bron: Tips en Weetjes, Dingen voor Vrouwen | Beeld: Adobe Stock

Lifestyle
  • Young beautiful brunette girl in a white suit flies in a charter plane on business admires the scenery from the porthole