Nederland is een écht fietsland. Niet alleen fietsen we allemaal overal naartoe, ook doen we vaak mee voor de hoogste prijzen in wielrenwedstrijden. Misschien inspireert dit jou en wil jij je fietstochtje naar werk ook graag verlengen met een aantal kilometers. Wielrennen is in dit geval de perfecte optie, maar het is niet de meest toegankelijke sport. In deze blog helpen we je, door je uit te leggen hoe jij kunt beginnen met wielrennen. Begin gelijk!
Wat heb je nodig?
Uiteraard kun je gewoon je fiets pakken en een flinke tocht afleggen. Geen slecht plan; ook erg gezond. Maar, als je echt wil wielrennen, zal er toch enige aankoop gedaan moeten worden. Zo zijn de volgende onderdelen zeker nodig:
- Een wielrenfiets: deze is net wat anders als een normale fiets, omdat hij beschikt over dunnere banden, een lager stuur en speciale trappers waar jij je wielrenschoenen in kan zetten.
- Je wielrenoutfit: hierbij kun je denken aan alles wat je de vaste wielrenner ziet dragen, oftewel een wielrenpak, een helm en de speciale schoenen die we hierboven ook al noemden.
Wanneer jij beschikt over deze onderdelen, ben je eigenlijk klaar om te beginnen.
Beginnen maar!
Het ideale aan Nederland is dat je overal kunt fietsen. Hierdoor is het als wielrenner ook erg makkelijk om te beginnen. Maar, het is alsnog fijn om ook progressie te zien, waardoor enige planning geen kwaad kan. Deze progressie kan je op twee manieren boeken: qua afstand of qua tijd. Deze twee dingen bepalen ook je plan van aanpak: waar jij je op wil focussen, bepaalt hoe je het insteekt.
Kies jij voor afstand, dan begin je met een kleine route plannen. Deze kan gewoon bij je thuis beginnen, maar je kunt er ook voor kiezen om een speciale plek uit te kiezen en daar met de auto naartoe te rijden. Elke keer dat jij de fiets erbij pakt, vergroot je je rondje, maar je tijd niet. Zo zie je telkens een klein beetje extra van Nederland, maar train jij jezelf ook nog eens.
Wanneer jij je tijd wil verbeteren, draai je de aanpak eigenlijk om. Je rijdt namelijk steeds een vast rondje, alleen probeert dit steeds sneller te doen. Het resultaat is dat je steeds minder tijd kwijt bent, maar ook dat je op een andere manier traint, aangezien je niet zo zeer op conditie gaat zitten, maar meer een beentraining uitvoert.
Laatste tips!
We begrijpen als geen ander dat jij nu de fiets wil pakken en wilt beginnen met je eerste rondje, maar toch hebben we nog één snelle tip die we je eerst willen aanraden. Namelijk: de fietsverzekering van InShared afsluiten. Doordat jij deze fietsverzekering hebt, weet je zeker dat je geen onnodige kosten maakt wanneer je toch een keertje uitschiet met de fiets. Zo hoef je je geen zorgen te maken met je fietstocht en blijft het elke keer dat jij de fiets pakt een echt genot. Succes!
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.