Laura Ponticorvo over pasgeboren zoontje: 'Er komt veel onzekerheid bij kijken'

Laura vindt de newborn fase maar moeilijk.

Nederlandse premiere The Little Mermaid

Afgelopen juni maakten Laura Ponticorvo en haar partner Ryan bekend trotste ouders te zijn geworden van hun tweede kindje, een zoontje genaamd Cinco. Hoewel Laura enorm op een wolk zit sinds de komst van haar kleine spruit, maakt ze zich ook zorgen. "Ik vind deze fase helemaal niet makkelijk", schrijft Laura op Instagram.

Tweede kindje

Op 28 juni kwam de kleine Cinco ter wereld en kon het sprookje beginnen voor Laura en Ryan. Het is het tweede kindje voor het stel, dat eerder al dochter Giulia verwelkomde. Op dit moment zit Cinco in een lastige fase en daar heeft de mama het maar moeilijk mee, laat ze aan haar Instagram-volgers weten. "Het enige wat je wil als moeder, is dat je kindje zich goed voelt. Dat hij/zij ondanks de mega verandering van een warm, knus en veilig huisje vol geborgenheid in je buik, zich ook in in de grote 'boze' wereld kan aarden", begint Laura bij de post.

Newborn fase

De eerste paar maanden na de geboorte, ofwel de newborn fase, is volgens Laura helemaal niet makkelijk. "De newborn fase... Veel mensen zeiden altijd tegen mij: 'die is het makkelijkst! Want dan slapen ze veel. Ik zal je eerlijk vertellen dat ik deze fase helemaal niet makkelijk vindt." Laura schrijft dat in deze fase het kindje juist de een na andere ontwikkeling doormaakt en dat dat soms voor de moeder maar moeilijk bij te houden is. "Er komt veel onzekerheid bij kijken omdat ik nu moet gissen, [er] een zoektocht is gestart om m'n zoontje te helpen en omdat een baby d.m.v. huilen communiceert snap ik er nog niet zoveel van", vervolgt Laura.

Osteopaat

Zo heeft de mama wel opgemerkt dat de kleine Cinco 'niet helemaal is als-ie wakker is'. "Ik merk dat er iets niet helemaal lekker zit bij hem dus we zijn nu twee keer naar een osteopaat geweest."

"Er zaten lichamelijk wat ongemakken bij hem, bij z’n nekje, z’n bekken en rug en ook hier en daar op emotioneel vlak", legt Laura uit. "Baby’s zijn natuurlijk zo gevoelig en maken ondanks ze zo klein zijn alles mee!" Al na twee behandelingen merkte Laura verschil en is Cinco 'meer in balans' en 'kalmer als hij wakker is.'

Genieten

Tot slot concludeert ze dat ze de newborn fase dus allesbehalve makkelijk vindt, maar alsnog probeert te genieten. "Wel geniet ik intens van het hele kleine. Hoe hij zo heerlijk op mijn borst slaapt, die uitrek scrunches die ze doen zijn ook te schattig en dat eerste mini lachje raakt je ziel ook diep. Toch heb ik veel zin erin dat ik m’n kindje volledig begrijp en hem dan meteen goed kan helpen zodat hij lekker in z’n velletje zit en blijft", aldus Laura.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Instagram, NL Beeld

Celebrities
  • 23-05-2023, Pathe Tuschinski, Amsterdam, NLD. De Nederlandse premiere van The Little Mermaid. Op de foto: Laura Ponticorvo. Foto: BrunoPress/David Heukers