Rumour has it: door sla-water kan je beter slapen

Wacht, wat?

Merk jij dat je de laatste tijd wat slechter in slaap komt? Dat is natuurlijk hartstikke vervelend – al helemaal als je dan ook nog te kampen hebt met dit warme weer. Gelukkig zijn er een heleboel middeltjes en trucjes om sneller in slaap te komen. Enne, met name déze TikTok-hack maakte ons nieuwsgierig.

Sla-water drinken

TikTok zou TikTok natuurlijk weer niet zijn om ook tegen slaapproblemen hét middeltje te hebben. En dat ze die reputatie zo goed hooghouden, is een ding wat zeker is. Op het platform zijn namelijk talloze – soms wat gekke – hacks en trucjes te vinden tegen slaapproblemen. En met name het drinken van sla-water stak er met kop en schouders bovenuit. Want hoe kan het drinken van sla-water helpen aan een betere nachtrust?

Kalmerende eigenschappen

Oké, we geven het toe: het klinkt natuurlijk te gek om waar te zijn. Maarre, volgens verschillende TikTokkers werkt de hack écht. In sla zit namelijk het stofje lactucarium, wat ervoor zorgt dat je slaperig wordt. Dr. Winter legt uit aan Health.com dat het stofje een soortgelijke werking heeft als opium. "Het heeft een aantal kalmerende eigenschappen." Aha!

En wat blijkt? Na verschillende onderzoeken is bevestigd dat je 20 minuten na het drinken van sla-water al erg slaperig kunt worden. En hoewel het bewijs er is, zijn een aantal doctoren nog niet overtuigd van de werking van sla-water. Maar gelukkig is daar TikTok to the rescue!

Hoe maak je het?

Ben je er nog steeds een beetje sceptisch over? Dat snappen we ergens wel. Ook TikTokker Kumar Dipp had zo zijn bedenkingen bij het drinken van sla-water. Toch probeerde hij het trucje uit en wat bleek? Het werkte volgens hem écht. Nadat hij het sla-water op had gedronken voelde hij zich na 20 minuten kalm en chill te voelen.

@kumardipp♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Dan is het natuurlijk ook nog een kunst om op de juiste manier sla-water te maken. Allereerst pak je een kropsla of wat overgebleven slablaadjes. Dan doe je deze in een grote pan met water en brengt dit water daarna aan de kook. Is het geheel aan het koken? Giet dit dan over in een zeef en schenk het water erdoorheen in een andere kom of beker. Zeef dit goed door! Minder stukjes staat namelijk gelijk aan het makkelijker wegdrinken van het water én minder beestjes. Jep, ook nog een belangrijk dingetje om rekening mee te houden. Maar ach, alles voor een goede nachtrust, toch?

Bron: Girl Scene | Beeld: Adobe Stock, TikTok