Aha! Zo voorkom je een fronsrimpel op een natuurlijke manier

Goodbye fronsrimpel!

Je hoort steeds vaker dat rimpels gemakkelijk te verhelpen zijn met een cosmetisch spuitje hier en daar. En dan met name die vervelende fronsrimpel. Maarre, we hoeven natuurlijk niet meteen naar de fillers en botox te grijpen. Er is namelijk een hele natuurlijk manier om zo'n diepe fronsrimpel zoveel mogelijk te verhelpen, als we onze collega's van Elegance mogen geloven.

1. Wees er bewust van

Allereerst is het belangrijk om je er bewust van te zijn dat je op verschillende momenten fronst. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat je je voorhoofd wat meer gaat ontspannen. Ben je bijvoorbeeld een film aan het kijken op de bank, ben je je aan het concentreren op iets of lees je een boek met kleine lettertjes? Dan is de kans groot dat je fronst. Vraag dan aan iemand die op dat moment bij je is of diegene in de gaten wil houden wanneer je fronst. Door je spieren in je gezicht vaker te ontspannen, zal die diepe rimpel minder snel zichtbaar worden.

Een tip van de redactie: pak eens een stukje plakband of tape en plak deze tussen je wenkbrauwen. Zie dit als een soort van 'fronsalarm'. Je voelt meteen wanneer je spieren in je voorhoofd samentrekken, wat betekent dat je fronst. Handig, toch?

2. Zonnebril dragen

Nu de zomerse temperaturen langzaam afzakken, maar het zonnetje nog volop schijnt, is het natuurlijk een must om een zonnebril te dragen. Daarnaast is een zonnebril ook nog eens superhandig voor je frons. Als je geen zonnebril draagt, is de kans namelijk groot dat je begint te fronsen, omdat je tegen de zon inkijkt. Met een zonnebril heb je die probleem makkelijk en snel verholpen.

3. Voorhoofdmassage

Oké, het klinkt misschien een beetje gek, maar een voorhoofdmassage kan een fronsrimpel echt verminderen. Het is niet alleen heel erg ontspannend, maar het kan er ook nog eens voor zorgen dat je huid jonger oogt. Hoe je jezelf een voorhoofdmassage geeft? Leg je duimen bovenaan je neus, net onder je wenkbrauwen, en masseer langzaam met je duimen omhoog richting je voorhoofd.

4. Op je rug slapen

Ook je slaaphouding kan ervoor zorgen dat je fronsrimpels krijgt. De gouden tip: slaap op je rug. Ben je dus een zijslaper of een buikslaper? Slecht nieuws! Deze slaaphoudingen kunnen rimpels veroorzaken doordat je veel met je hoofd in je kussen ligt.

5. Blijven smeren!

Dit kunnen we niet vaak genoeg vertellen, maar wat belangrijk is om rimpels te verminderen is het blijven hydrateren van je huid. Smeer daarom elke ochtend hydraterende crème op je gezicht. Ook voor het slapengaan is het belangrijk om je huid in te smeren met wat hydraterende crème. Deze zal ervoor zorgen dat je huid 's nachts de tijd heeft om te herstellen.

6. Blijf sporten

Sporten is niet alleen maar goed voor je fysieke en mentale gezondheid, ook kan sporten rimpels verhelpen. Regelmatig sporten stimuleert namelijk ook je bloedsomloop, waaronder in je gezicht. Door een goede doorbloeding te houden in je gezicht zullen rimpels minder snel ontstaan/of verminderen.

Bron: Elegance | Beeld: Adobe Stock