Trend du moment: outfit sandwiching

Wij gaan dit zeker uitproberen!

Wellicht komt de term 'outfit sandwiching' je niet bekend voor, maar het is du moment een echte trend aan het worden door onder andere TikTok – natuurlijk. Enne: no worries, het heeft niet letterlijk iets te maken met eten. Outfit sandwiching is makkelijk gezegd gewoon een eenvoudige formule om monochrome looks het hele jaar door te dragen.

Outfit sandwiching

Eigenlijk klinkt de term moeilijker dan dat het in de praktijk is. Zo kies je de kleur waar jij je zinnen op hebt gezet als het 'brood', welke dient als de basis van je outfit. Het 'beleg' van de look bestaat uit een ander gekleurd item en wordt gesandwiched tussen de kleur van het 'brood'. Oké, het klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar gelukkig is daar TikTok to the rescue.

@barbieekaay the key to effortlessly getting dressed in the morning is the clothes sandwhich rule 🤍 #ootd #capsulewardrobe #neutralwardrobe #awesthetic #styleinspo #clotheshacks ♬ Pluie fine - Polo & Pan Remix - Corine

Goede basis

Veel celebs zijn je inmiddels voorgegaan met dit fenomeen. Zo omarmen Hailey Bieber, Dua Lipa en Lily Allen outfit sandwiching en hebben zij zo hun hele zomergarderobe veranderd door middel van verschillende gekleurde elementen toe te voegen aan hun looks. Kies in ieder geval als basis een zwarte of witte top en een leuke jeans met rechte pijpen. Heb je deze uitgezocht, dan is het tijd om te kiezen voor contrasterende kleuren en spice je look wat op met statement accessoires. Ben jij al fan van outfit sandwiching? Wij in ieder geval wel!

Bron: Marie Claire UK | Beeld: TikTok, NL Beeld