4 manieren om donshaartjes op je gezicht te verwijderen

Elke methode heeft zo z'n voordelen.

Donshaartjes: bij baby's en pluizige beestjes zijn ze schattig, maar zelf zijn we ze liever kwijt dan rijk – zeker op ons gezicht. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je de haartjes effectief kunt verwijderen.

1. Epileren

Een van de meest effectieve manieren om donshaartjes weg te halen is epileren. Toegegeven: het is niet de meest fijne manier van ontharen. Plukken aan minuscule haartjes op de dunne huid van je bovenlip is nu eenmaal pijnlijk. Vind je het lastig om ze zelf te verwijderen, dan kun je het ook bij de schoonheidsspecialiste laten doen. Binnen no-time zijn dan je donshaartjes weg, bijvoorbeeld door een speciale draadtechniek die nu veel gebruikt wordt.

2. Ontharingscrème

Geef je toch de voorkeur aan een minder pijnlijke behandeling? Dan is ontharingscrème een goede optie. Hiermee vernietig je de binnenste haarstructuur, waardoor fijne haartjes loslaten. Let er wel op dat je een speciale crème voor je gezicht koopt: die is net wat milder dan die voor het hele lichaam. Verwacht trouwens niet dat de donshaartjes op deze manier wekenlang wegblijven. Je zult het regelmatig moeten bijhouden.

3. Waxen

Een ontharingsmethode waarbij je haartjes veel langer wegblijven is waxen. Omdat de haartjes er dan met wortel en al worden uitgetrokken, kunnen ze dan wel voor drie tot vier weken wegblijven. Het nadeel is dat je haartjes wel minimaal een halve centimeter lang moeten zijn om op de waxstrip te kunnen plakken. Ook voor waxen geldt: bij de schoonheidssalon ben je er waarschijnlijk sneller vanaf.

4. Laseren

De ultieme manier om permanent van ongewenste haren af kan komen is laseren, waarbij de haarwortels vernietigd worden door speciaal licht. Na ongeveer twintig dagen vallen de haartjes er dan vanzelf uit. Nadelen zijn alleen dat je meerdere behandelingen nodig hebt én het aan de prijzige kant is. Bovendien is het niet zeker of ook je donshaartjes hiermee verwijderd worden: soms werkt het alleen bij dikkere haren.

Bron: Ze | Beeld: Adobe Stock