Je planten laten groeien? De haren uit je borstel zouden kunnen helpen

Hier waren we zelf nooit opgekomen.

Je voorziet ze van een mooi plekje in huis of in de tuin, geeft ze regelmatig water en streelt ze zelfs soms misschien wel over hun bladeren – maar al geef je je planten nog zo veel liefde, soms willen ze gewoon echt niet groeien. We hadden het nooit gedacht, maar misschien zouden de haren uit je borstel kunnen helpen om dit op te lossen.

Groei bevorderen

Als je planten niet willen groeien, zijn er een aantal dingen die je kan doen om de groei te bevorderen. Naast een goede plek (die per plant verschilt) vinden, is het belangrijk om niet te weinig of te veel water te geven en af en toe te snoeien of te knippen. Ook het kiezen van de juiste plantenvoeding kiezen kan een groot verschil maken in hoe je plant zich ontwikkelt. Toch kan het zo zijn dat na het opvolgen van deze adviezen er nog steeds weinig groei plaatsvindt – en dan is er nog een bijzondere lifehack die je kunt proberen.

Lifehack

Normaal gesproken gooi je de haren die in je borstel terechtkomen natuurlijk gewoon weg. Maar heb je nog wat planten thuis die op z'n zachts gezegd nog niet echt een groeispurt hebben doorgemaakt, dan kunnen ze nog goed van pas komen. In je haren zit namelijk stikstof: de stof die planten nodig hebben om te overleven. Je lokken zouden zelfs beter moeten werken dan kunstmest!

Kuiltje met haar

Om je haren te gebruiken voor de groei van je planten, moet je een kuiltje maken in de grond van de plant. Hier stop je je lokken in, om het kuiltje vervolgens weer dicht te maken. Als het goed is zou de stikstof in je haar er dan voor moeten zorgen dat de plant de lucht ingaat. Het mag dan misschien een gekke lifehack zijn, het is absoluut het proberen waard!

Bron: Ze, RTL Nieuws | Beeld: Adobe Stock