Australië voor avonturiers: top activiteiten en bezienswaardigheden

Het land heeft zoveel te bieden

natures window in kalbarri national park, western australia 27

Als echte avonturier staat Australië natuurlijk bovenaan je lijstje. En dat is hartstikke logisch. Avonturiers van over heel de wereld reizen elk jaar massaal naar Australië en het is begrijpelijk waarom. Het land heeft zoveel te bieden. En wat jouw definitie van avontuur ook mag zijn, in Australië zit je sowieso op de juiste plek. Australië is de perfecte bestemming voor een langere reis. En als je wil rondtrekken dan moet je dat eigenlijk gewoon in Australië doen. Dit land is gemaakt voor lange reizen met avontuurlijke plannen. Maar dat betekent niet dat je als ouder niet kunt reizen naar Australië. Naar Australië met kinderen met travelessence is ook een prima optie en zelfs dan kun je best wat avontuur meemaken. Welke activiteiten je niet kunt missen als avonturier in Australië? Dat lees je hier!

Duiken in het Great Barrier Reef

Misschien wel een van de meest geliefde bezienswaardigheden in Australië is toch echt het Great Barrier Reef. Koraalriffen zijn helaas op nog maar weinig plekken te bewonderen, maar in Australië kan het nog. En als je er bent moet je die kans zeer zeker grijpen. Het koraalrif strekt zich over 2300 kilometer. En het is de thuisbasis van allerlei verschillende soorten zeeleven. Hier duiken is de perfecte kans om deze prachtige wezens in hun natuurlijke habitat te zien. Zeg nou eerlijk, hoe vaak krijg je die kans? Van dolfijnen tot schildpadden en zelfs haaien kun je hier spotten. Het maakt niet uit of je al ervaring hebt met duiken, er zijn opties voor alle niveaus. Klaar om die vlucht naar Australië te boeken?

Op trektocht in de Outback

De Outback in Australië is een uitgestrekte wildernis. Een trektocht brengt je naar de meest afgelegen, maar adembenemende plekken in het land. Ayers Rock is zo’n plek. Een heilige plek voor de Aboriginals en beslist een hoogtepunt van de Outback. Maar er zijn nog heel veel verborgen diamanten in de Outback die je beslist op je lijstje moet zetten. De Larapinta Trail en de Overland Track zijn ook prachtige routes. Heerlijk kamperen onder de sterrenhemel en genieten van echte rust, zoals je dat nog nooit hebt ervaren. Dat is een trektocht door de Outback.

Sta je al te springen?

Dit is slechts een kleine greep uit alles wat Australië te bieden heeft. Dit land is zo mooi en divers dat je er maanden kunt blijven en nog niet alles hebt gezien. Als je een reis wilt boeken is het belangrijk om prioriteiten te stellen. Kies voor een persoonlijk samengestelde reis zodat je al jouw dromen waar kunt maken en optimaal kunt genieten van je reis.

Beeld: Adobe Stock

Lifestyle
  • natures window in the desert of kalbarri national park, western australia