4 tips waarmee je haar het natte herfstweer overleeft

Zo blijft je coupe intact.

Horizontal rear view of a young woman walking with blowing long

In de herfst komt het regelmatig met bakken uit de lucht. Prima als je de hele dag lekker binnen zit, maar iets minder welkom als je nog naar buiten moet. Wanneer je net met de krultang in de weer bent geweest om je haar in model te brengen is het laatste wat je wil dat de regen of wind je coupe verpest. Gelukkig zijn er een aantal manieren om ervoor te zorgen dat je kapsel de hele dag meegaat. We've got you!

1. Juiste reiniging

Onderzoek wat werkt voor jouw haartype. Als je vindt dat je haar te fijn is om een bepaalde stijl te behouden, gebruik dan een shampoo die extra textuur en volheid geeft.

2. Droog haar is soms beter

Mensen maken de fout om hun haar te föhnen als het nat is, hebben niet het geduld om te wachten tot het volledig droog is of beginnen met stylen als hun haar nog licht vochtig is. Door deze fout kan het haar gaan pluizen, slap en/of statisch worden, waardoor het moeilijker wordt om er mee te werken. Was je haar de avond van tevoren, zodat je de volgende ochtend je haar droog is en je het beter kunt stylen.

3. 'Schoon' is niet altijd goed

Als het gaat om haarstyling, kun je beter niet te werk gaan met 'schoon' haar. Je haar is na het douchen zachter en heeft een stuk minder textuur. Gebruik een droogshampoo voor de wortels van je haar en borstel het haar goed door.

4. Tools

Een kunstenaar kan niet werken zonder het juiste gereedschap. Ga opzoek naar haarstylingsproducten die geschikt zijn voor jouw haar. Investeer in een goede föhn, stijltang of krultang. Door het gebruik van de juiste tools zal het stylen van het haar een stuk makkelijker worden. Aha!

Bron: Marie Claire, Grazia | Beeld: Adobe Stock