TikTok-trend: de ultieme low budget manier om je broek in te korten

Zeker het proberen waard!

Street style during Copenhagen Fashion Week - Denmark

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je past een geweldige broek, maar de broekspijpen zijn veel te lang. Dit leidt vaak tot een bezoek aan de kleermaker of tot de beslissing om de broek niet te kopen. Gelukkig is er nu een methode waarmee je zélf de overtollige stof van de pijpen kunt verwijderen en de broek kunt omtoveren tot een perfect passend kledingstuk!

TikTok-hack

Op het TikTok-account lisaavb_ kwamen we deze geweldige lifehack tegen, die het inkorten van broeken in één klap een stuk makkelijker en vooral ook betaalbaarder maakt. Het enige wat je nodig hebt is de hemming tape van HEMA, een strijkijzer/stijltang én natuurlijk de broek die je wilt inkorten.

@lisaavb_ Tip van Lis voor de kleine girlies ????? #lifehacks #fyp? #zoomband #telangebroek ? what do you mean - senia

Zoals je ziet is het eigenlijk heel makkelijk: leg je broek binnenstebuiten, bevestig de hemming tape op de gewenste lengte, vouw de onderkant van je broek om zodat de stof op de hemming tape rust, druk het aan en gebruik vervolgens een strijkijzer om het geheel te verwarmen. Het verhitten zorgt ervoor dat de hemming tape smelt en stevig vastplakt, waardoor de omgevouwen rand van je broek op zijn plek blijft. Een snelle en handige oplossing voor een perfect passende broek!

Wassen

In de comments zijn de reacties verdeeld. Sommige mensen zijn razend enthousiast, maar anderen vragen zich af of je de broek na het inkorten met hemming tape wel kunt wassen zonder dat de tape loslaat. En ook wij vragen ons af of deze handige truc standhoudt na een wasbeurt. Gelukkig blijkt dit wel zo te zijn. Het is echter wel belangrijk om de hemming tape voldoende tijd te geven om goed te hechten. Bovendien is het raadzaam het kledingstuk niet warmer te wassen dan 30 graden. Door voorgaande adviezen op te volgen en een beetje zorgvuldig met de broek om te gaan, kun je voor slechts een paar euro's je broek op maat maken.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Adobe Stock

Beauty en Fashion
  • Street style, Petra Henriette Rufi arriving at Ganni Spring-Summer 2024 show, during Copenhagen Fashion Week, Denmark, on August 10th, 2023. Photo by Marie-Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS.COM