Vrouwen vallen voor goed geklede mannen

Als een vrouw voor het eerst een date heeft met een leuke man dan doet hij er wijs aan om zich goed te kleden. Vrouwen knappen maar al te vaak af op mannen die geen aandacht aan hun kleding en uiterlijk besteden. Je hoeft niet in smoking te verschijnen om wat te gaan drinken of in een gewoon restaurant te gaan eten, maar een verschoten spijkerbroek en lubberend T-shirt is wel het andere uiterste. Vroeger waren er veel vrouwen die de kleding voor hun man uitkozen en klaarlegden. Maar tegenwoordig verwachten ze dat mannen zelf kunnen beslissen wat ze dragen. 

Waar koop je een betaalbaar pak?

Sommige mannen denken dat een mooi pak een vermogen kost. Ze zijn alleen luxe herenmodezaken gewend waar je de deur niet uitkomt met een mooi pak zonder dat je er een heel maandsalaris aan uit hebt gegeven. Maar dat is echt niet nodig. Je kunt online een prima herenpak kopen voor een scherpe prijs. Zelfs een trouwpak koop je voor veel minder dan je misschien denkt. En het voordeel van een trouwpak is dat je dit ook voor andere gelegenheden nog kunt gebruiken. Wat dat betreft hebben mannen nog altijd een voordeel ten opzichte van vrouwen. Je trouwjurk draag je over het algemeen maar één dag. 

Verschillende soorten pakken

Als je op zoek bent naar een mooi pak dan heb je verschillende opties. De smoking is echt voor bijzondere gelegenheden. Die draag je dus niet naar een date of sollicitatiegesprek. Een net pak is twee- of driedelig. Een driedelig pak heeft naast een pantalon en colbert ook een vest. Een overhemd, stropdas en sokken koop je er altijd apart bij. Vaak kan de winkel waar je je pak koopt wel goede suggesties doen voor kleuren overhemd, stropdas en sokken die goed passen bij het pak dat je hebt uitgekozen. Let vooral ook op de schoenen die je draagt. Die moeten ervoor zorgen dat je de stijl van het pak niet meteen teniet doet. Zwarte of eventueel donkerbruine lage schoenen zijn vaak de beste keuze in combinatie met een net pak. 

Is casual ook een optie?

Meestal is het ook prima om bij een eerste date casual gekleed te gaan. Dat kan dus prima met een nette jeans. Niet die gebleekte waar je zo ongeveer in woont, maar gewoon een nette jeans die nog net al te veel wasbeurten heeft gehad. Daarop draag je bijvoorbeeld een T-shirt met daar overheen een polo. Het poloshirt is ooit ontwikkeld om mannen iets te geven waarin ze goed voor de dag kunnen komen zonder meteen een overhemd te moeten dragen. Tennisser René Lacoste ontwierp het poloshirt in de jaren 20 van de vorige eeuw. Hij werd er wereldberoemd mee. Zijn merk is tot op de dag van vandaag wereldwijd marktleider. Het voordeel van het poloshirt is dat je het voor veel gelegenheden uit de kast kunt halen. Ze zijn er in talloze varianten, zowel qua kleur als qua model.

Beeld: Pexels