Krullend haar verzorgen doe je zo!

De natuurlijke textuur en vorm van krullen vereisen specifieke zorg om hun schoonheid te behouden en de kans op pluizen te verminderen. Als je gezegend bent met krullend haar, zijn hier enkele tips om je lokken te verzorgen en ze er op hun best uit te laten zien.

Begin met de juiste shampoo en conditioner

Het is van cruciaal belang om haarproducten te gebruiken die specifiek zijn ontworpen voor krullend haar en CG-proof zijn, zoals de speciale curly girl producten. Dit betekent dat de producten natuurlijke oliën bevatten en vrij zijn van ingrediënten zoals sulfaten, siliconen en andere schadelijke chemicaliën. Sulfaten kunnen namelijk leiden tot uitdroging van de krullen en zelfs schade veroorzaken. Wanneer je krullen droog of beschadigd zijn, is het essentieel om ze intensief te verzorgen. Het gebruik van zowel een conditioner als een leave-in conditioner is onmisbaar, aangezien krullen behoefte hebben aan diepe hydratatie. Om prachtig verzorgde krullen te verkrijgen, is hydratatie de sleutel. Dit kan worden bereikt met behulp van een leave-in conditioner. Breng de leave-in aan op nat haar voordat je begint met het drogen van je haar.

Was je haar niet te vaak

Als je weet dat je haar zowel droog als krullend is, is het raadzaam om spaarzaam shampoo te gebruiken. Was je haar slechts eenmaal per week of wanneer het echt noodzakelijk is, en gebruik in plaats daarvan een conditioner of een milde co-wash. Een reguliere shampoo spoelt alle natuurlijke oliën uit je haar, terwijl juist deze oliën essentieel zijn voor je droge krullen. Dus, als je ervoor kiest je haar met shampoo te wassen, zorg er dan altijd voor dat het een sulfaatvrije shampoo is.

Niet borstelen als het haar droog is

Kam je haar nooit wanneer het volledig droog is, omdat je krullen dan gaan pluizen en je haar sneller kan afbreken. Onder de douche is het eenvoudiger om je haar te kammen wanneer er conditioner of een haarmasker in zit. Hierdoor glijd je gemakkelijker door je haar heen. 

Handige producten om te gebruiken

Gebruik nooit een gewone badhanddoek om je krullen te drogen. Handdoeken absorberen al het vocht uit je haar, wat het aanzienlijk uitdroogt. Kies in plaats daarvan voor de Curly Hair Towel. Bij het slapengaan is de Sleeping Cap een ideale keuze. Deze beschermt je krullen gedurende de nacht en zorgt ervoor dat ze hun vorm behouden. Je ziet het, krullend haar verzorgen eist best wat wat kennis en tijd! 

Voor echt prachtige krullen maak je gebruik van een diffuser op je föhn tijdens het drogen. Hang je hoofd ondersteboven, föhn je haar en zie hoe je mooie krullen snel tevoorschijn komen. Vermijd het drogen van je haar met een conventionele föhn. De directe hitte kan je krullen uitdrogen en beschadigen. De diffuser zorgt ervoor dat je krullen mooi gevormd worden en minimaliseert pluis.

Ga naar de juiste kapper

Er bestaan kappers die zich hebben gespecialiseerd in het knippen van krullen. Het knippen van krullen vereist namelijk een geheel andere techniek en de juiste benadering kan zorgen voor de perfecte finishing touch.  

Beeld: Pexels