Aha: luisteren naar kerstmuziek is goed voor je gezondheid

Dit wisten wij niet!

Nu we volop in de kerstdagen zitten, kunnen we natuurlijk niet om de bijpassende muziek heen. Kerstmuziek is immers een must tijdens de feestdagen, toch? Enne, dat we wel kunnen genieten van een gezellig kerstliedje, is een ding wat zeker is. Maar wist je dat het luisteren naar kerstmuziek ook goed is voor je gezondheid?

Nostalgische gevoel

Skyradio is onze all time favorite tijdens de feestmaanden. Met The Christmas Station verblijd de zender menig Nederlander met heerlijke kerst jingles, en dat is natuurlijk waar we van houden. Maar waarom houden we zo van kerstliedjes? Het heeft met name te maken met het warme, nostalgische gevoel wat het ons geeft.

[ont-link-tool url="https://happyinshape.nl/artikel/500630/leukste-cadeautips-voor-de-feestdagen/]

Gezellige tijd

Heb jij nou alleen maar positieve gevoelens als je denkt aan kerst, dan is de kans groot dat je ook een grote glimlach op je gezicht krijgt als je kerstmuziek hoort. Mensen die deze gevoelens hebben, denken hoogstwaarschijnlijk aan die gezellige tijd waar je met je vader de kerstboom optuigt, of dat je met je hele familie aan het kerstdiner zit. Guilty!

Positief en vrolijk

Natuurlijk zijn de welbekende kerstliedjes al jarenlang megapopulair, waardoor we het wel mee móéten zingen als we ze voorbij horen komen. Dat komt vooral omdat kerstmuziek zelf ook vaak positief en vrolijk is. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat kerstmuziek zorgt voor een heleboel positieve en vrolijke gevoelens. Natuurlijk versterkt muziek je gevoel alleen maar meer als je zelf al dol bent op de feestdagen, waardoor jij tijdens de kerstdagen een bom vol geluk bent!

Bron: Grazia, Vriendin | Beeld: Adobe Stock