Dit is wat gelukkig getrouwde koppels het meest beschadigd

Aha!

De band die jij met je partner hebt, is wellicht een van de belangrijkste banden die jij in je hele leven met iemand gaat opbouwen. Echter, gaat dat soms ook gepaard met een aantal dingen die ervoor kunnen zorgen dat gelukkig getrouwde koppels soms tegen obstakels aan lopen. Huffpost vroeg daarom een aantal experts naar de allergrootste bedreigingen die de relatie van gelukkige koppels het meest kunnen dwarsbomen.

Bedreigingen

Experts leggen uit dat mensen de neiging hebben om zichzelf met anderen te gaan meten. Dit kan soms zorgen voor een heleboel motivatie, maar het kan soms ook tegen je werken. Denk bijvoorbeeld aan gelukkig getrouwde koppels die zich steeds vergelijken met andere getrouwde koppels. Volgens huwelijks- en gezinstherapeut Abigail Makepeace kan dit een gevaar zijn voor je relatie.

"Hoewel sommige vergelijkingen je een goed gevoel kunnen geven, leidt vergelijking over het algemeen toch tot een negatief zelfbeeld", zo stelt Makepeace. "Aangezien het onmogelijk is om op de hoogte te zijn van alle ervaringen en informatie van het huwelijk van iemand anders, vergelijk je meestal de dagelijkse dingen van je eigen relatie met bijvoorbeeld een liefdevolle Instagram-story van een getrouwd iemand. Dat is veel macht om weg te geven zonder alle feiten te weten over de andere relatie."

Denk na over positieve dingen

Het is volgens Makepeace dus belangrijk om in gedachten te houden dat je slechts een kleine glimp van iemand anders zijn/haar relatie krijgt op social media. "Als je stopt met vergelijken, maak je meer ruimte voor dankbaarheid en groei in je eigen relatie."

"In plaats van het vergelijken van jullie relatie met die van een ander, is het belangrijk om na te denken over hoe jullie zijn gegroeid als koppel", gaat Makepeace verder. "Deze verandering in denken kan jullie algehele stemming verbeteren en je uitdagen om een diepere band met je echtgenoot of echtgenote te krijgen."

Bron: Huffpost | Beeld: Adobe Stock