Iets te diep in het glaasje gekeken? Dit drankje maakt je kater een stuk minder heftig

Hiermee kom je Nieuwjaarsdag wel door.

Glass and bottle of wine on table of drunk woman

Een glaasje champagne, een wit wijntje of een andere lekkere alcoholische versnapering: tijdens New Years Eve vloeien de drankjes rijkelijk. Word je de volgende ochtend wakker met een kater? Probeer dan eens dit drankje te drinken.

Uitgedroogd

De kater is er in verschillende vormen. De één heeft barstende koppijn, terwijl de ander amper iets kan eten. Uiteindelijk komt het – je raadt het niet – allemaal door de alcohol. Wanneer we daar te veel van binnenkrijgen geeft dat een uitdrogend effect. Daarnaast tast alcohol je lever en maag aan. Allemaal niet goed voor je lichaam, dat is duidelijk. Eigenlijk moet je helemaal niet te veel alcohol binnenkrijgen, maar je hebt het nu al gedaan. Tijd om die kater te bestrijden.

Aanvullen maar

Je lichaam is een hoop belangrijke mineralen verloren door het drinken van alcohol. Hierom verlangt je lichaam naar zowel zure als zoute voedingsmiddelen. Gooi dit in een drankje en je lichaam is tevreden. Dus, houd je vast. Je mengt wat tomatensap, citroensap en sap uit een augurkenpotje met elkaar. Knijp je neus dicht en drinken maar! Spoel de vieze nasmaak na met wat water en laat het ‘mixdrankje’ wonderen doen.

Vieze smaak

Grote kans dat jij tijdens je kater niet staat te springen om dit zure drankje. Daarom is het des te beter de kater te voorkomen. Dit doe je door allereerst natuurlijk niet té veel te drinken, maar ook om tijdens het nuttigen van alcoholische drankjes genoeg water te drinken. Zo voorkom je dat je lichaam enorm uitdroogt. Maar voor de echte party animals: probeer het zure drankje eens. Wie weet doet het wonderen.

Bron: Dingen voor Vrouwen, Tips van Oma | Beeld: Adobe Stock

Fit
  • Glass and bottle of wine on table of drunk woman