New year, new you: 3 motiverende food-influencers

Traditional Thai food papaya salad prepared with fine slices of papaya, tomatoes, green beans and peanuts.

Instagram barst van de influencers die jou strakke billen, kilo’s gewichtsverlies, het beste dieet of een kalme mind beloven. Maar wie is nou echt inspirerend en motiverend op het gebied van food?

1. @glucosegoddess

De Franse Jessie Inchauspé is biochemicus en bestsellerauteur van het boek De glucose revolutie en de Glucose goddess methode. Ze vertaalt baanbrekende wetenschap naar eenvoudige tips om mensen te helpen hun fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. Het draait volgens Jessie allemaal om de essentiële rol van bloedsuiker en over het belang van het in balans houden van je bloedsuikerspiegel om je gezondheid te verbeteren. Met haar korte video’s, receptinspiratie en grafieken legt ze goed uit wat er gebeurt in jouw lijf als je suiker eet en geeft ze tips om het anders te doen. Haar hacks zijn simpel en toch verrassend. Drink bijvoorbeeld een glas water met twee eetlepels azijn voordat je een driegangenmenu gaat verorberen, eet je groente eerst voordat je een bord pasta wegtikt, en ontbijt altijd hartig. Wat een goddess, deze vrouw!

2. @fastingmd

Dokter Amy Shah, auteur van de boeken I’m so effing tired en I’m so effing hungry, heeft een populair online programma waarin ze voedingsadviezen en voorlichting geeft om ontstekingen in je lijf te verminderen en jouw energieniveau te verhogen. Na haar studie aan Cornell University en opleiding aan Harvard is ze gespecialiseerd in voedselallergieën, darmgezondheid en hormonen. Met haar ongebreidelde enthousiasme leert ze je hoe je vermoeidheid, een burn-out en de negatieve effecten van stress kunt bestrijden met behulp van een voedzaam 7 dieet, een evenwichtig slaapritme, en methodes zoals intermittent fasting. Volgens Dr. Shah ligt de sleutel tot het leven dat je wilt leiden in het focussen op de complexe relatie tussen je darmen, je immuunsysteem en je hormonen. Met haar tips voorkom je die food-cravings en met haar programma kom je binnen twee weken van die vermoeidheid af. 'Remember, this is not about perfection. This is just about improving your metabolism', aldus Dr Shah. Let’s go!

3. @bewellbykelly

Kelly LeVeque is een gecertificeerd holistisch voedingsdeskundige uit LA, en celeb wellness influencer van onder anderen Halle Berry, Molly Sims, Jennifer Garner en Jessica Alba. Met haar boeken Body love en Body love everyday biedt ze een lifestyle die draait om de fab four: de vier belangrijkste voedingsstoffen die je bij elke maaltijd nodig hebt. Ze geeft tips hoe je de juiste hoeveelheid eiwit, vet, vezels en groenten in iedere maaltijd kunt verwerken. Zo is meal prepping haar gouden tip, het bespaart je tijd en voorkomt dat je gaat snacken. Haar doel is om haar volgers te voorzien van real life advice, om zo je lichaamsbeeld te verbeteren en je bloedsuikerspiegel in balans te brengen om meer energie te behouden. In haar Be Well podcast gaat ze in gesprek met andere voedingsdes- kundigen, artsen en trainers. Kelly’s motto: free yourself from food drama, forever.

Als je nu niet genoeg inspiratie hebt voor lekkere en gezonde gerechten in het nieuwe jaar, dan weten wij het ook niet meer!

Tekst: Marissa Akersloot | Beeld: Adobe Stock