Eva Simons viel 44 kilo af: 'Ik deed het bloedsuikerdieet'

"Ik ben ook in rehab gegaan, twee keer."

Eva Simons viel afgelopen jaar maar liefst 44 kilo af. Aan Beau Monde vertelt de zangeres hoe ze het roer rigoureus omgooide.

Rehab

De corona lockdowns hadden een enorme impact op Eva. Ze kon niet meer optreden, wat voor haar als muzikant verschrikkelijk was. "In die periode ben ik meer gaan drinken en meer drugs gaan gebruiken", vertelt ze. Het ging niet meer. "Ik ben dus in rehab gegaan, twee keer. De eerste keer om te stoppen met drugs en daarna met de alcohol."

Inmiddels drinkt ze geen druppel meer. "Daar heb ik geen moeite mee, omdat ik inmiddels weet dat ik ADHD heb. Ik maak amper dopamine aan en ging dus op zoek naar externe prikkels om te ontspannen. ADHD’ers zijn daarom ook meer verslavingsgevoelig, voor drank, drugs en eten... Ik had geen idee, dat was echt een wakeup-call voor me."

Bloedsuikerdieet

Niet lekker in haar vel zitten, zorgde er ook voor dat Eva meer ging eten om zich beter te voelen. "Op een gegeven moment woog ik 115 kilo, en dat deed pijn", vertelt ze. "Misschien ben ik verslaafd aan suiker, dacht ik, en zo stuitte ik na research op het bloedsuikerdieet." Dit dieet is een combinatie van koolhydraatarm eten en het mediterrane dieet. Dat betekent veel groenten, eiwitten en goede vetten. En brood met mate.

Precies een jaar geleden begon ze met het dieet. Geen koek, snoep en andere ongezonde snacks meer voor Eva. "Gelukkig zijn de maaltijden best lekker. Denk aan een gekaramelliseerd stukje vlees of vis met verse groenten." Het dieet wierp zijn vruchten af. "Beetje bij beetje viel ik af, en nu - een jaar later - weeg ik 71 kilo." Tel daar een paar weken Expeditie Robinson op een onbewoond eiland zonder eten bij op en het gaat hard. "Ik was zo’n drie weken weg, en kwam acht kilo lichter weer thuis."

[ont-link-tool url="https://happyinshape.nl/celebrities/"]

Leuker leven

De zangeres voelt zich beter en sterker dan ooit. "Het ging me niet om een streefgewicht, hoor. Mijn dochtertje Rosie wordt in maart twee jaar en ik wilde gewoon mee de speeltuin in. Ik kon op een gegeven moment niet meer springen", legt ze uit. "Dat ik ben afgevallen is fijn, maar ik ben vooral blij met hoe ik me voel en hoe leuk mijn leven nu is. Vooral ook zonder drank en drugs."

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld