Getest: de Levitate 6 hardloopschoenen van Brooks

Image of attractive fitness woman wearing tracksuit running outd

Ben jij nog op zoek naar de perfecte hardloopschoenen om je 2024 doelen te behalen? Look no further. De Brooks Levitate 6 zijn perfect om een heerlijk rondje te rennen. Happy in Shape's Hilde heeft ze voor je getest.

Zo licht als een veertje

Wil je die bounce voelen tijdens het rennen? Het idee hebben dat je over wolkjes loopt? Maar ook sneller zijn? Dan is de Levitate 6 misschien wel voor jou. Hij is maar liefst 10% lichter dan de eerdere versie, waardoor je sneller vooruit gaat. De tussenzool heeft 2mm meer demping en door het DNA AMP v2-schuim krijg je ruim 70% meer energie terug. Ook het bovenwerk is vernieuwd: dankzij creel mesh ademt de schoen goed en is de pasvorm flexibel. Een goede run gegarandeerd!

Gestest

Happy in Shape hoofdredactrice (én running-queen) Hilde testte de nieuwe Levitate 6 hardloopschoenen voor je uit.

"Ik test de nieuwe Levitate 6 voor het eerst tijdens onze jaarlijkse kerst family run over modderige paden door het bos. Ik merk direct: de schoenen voelen ontzettend comfortabel. Niet alleen door de flexibele pasvorm - de schoen sluit perfect om mijn voet en zit niet te los en niet te strak - maar ook door de fijne ademende stof. Daarbij voelen ze heerlijk licht. Niet gek als je bedenkt dat het schuim-materiaal in de zool 10% lichter is dan zijn voorganger, en die voelde al licht aan! Daarbij merk ik dat ik makkelijk opveer na elke stap, alsof de schoen me een klein beetje vooruit stuwt. Grootste plus: het design! Geïnspireerd op de snowglobes steel ik natuurlijk de show tijdens mijn Christmas Run. Enige minpunt: de schoenen blijven na een paar flinke modderplassen helaas niet lang wit…"

Beeld: Adobe Stock, Brooks