Jaimie Vaes gooit het roer om: 'Even geen alcohol'

"Het wordt een uitdaging", vertelt ze.

Jaimie Vaes stopt met drinken. Tenminste, deze maand. De influencer wil zich focussen op goed eten, regelmatig sporten, veel slapen en beter voor zichzelf zorgen. Dat vertelt ze in haar nieuwe column voor Grazia.

Mentale gesteldheid

Toen Jaimie zich klaarstoomde voor haar fotoshoot in Playboy, ging ze er helemaal voor wat betreft gezond leven. En dat beviel haar eigenlijk wel. "Ik merkte dat het zoveel deed met mijn mentale gesteldheid. Ik was veel alerter, voelde me fitter en stond heel relaxed en gefocust in het leven."

Sociale druk

Maar dat hield ze niet vol. "Mijn sociale kring hier op Ibiza is groot en de druk om te drinken daarmee ook", legt ze uit. "Als je bij het ontbijt een mimosa bestelt, kijkt niemand daarvan op, en er is altijd wel een etentje of een feestje. Als je niet drinkt, word je bijna van tafel weggekeken."

Detox

Nu gooit Jaimie het roer om en last ze een detox in. Dry January, zoals ze zelf zegt. "Het wordt nog een uitdaging, maar ik denk dat het goed is. Weer even naar mijn lichaam te luisteren – want ik word ook ouder – en mijn geest te voeden met gezondheid." Dat betekent vaker 'nee' zeggen tegen feestjes en ze is met padel begonnen. Een goed begin dus!

Balans

Dat ze deze maand niet meer drinkt, betekent niet dat ze alcohol helemaal verbant. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet van een drankje houd", zegt ze. Maar het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Alles draait gewoon om een beetje balans." En zo is het maar net.

Bron: Grazia | Beeld: NL Beeld