5 Fruitsoorten voor een goede nachtrust

Het proberen waard.

Young woman with long blonde hair wearing white home shirt lying on the bed. Summer healthy raw exotic fruits in bed. Top view, overhead. Time for relax and dream. Healthy eating concept

Slaap jij niet zo goed als je zou willen? Deze fruitsoorten zouden je weleens kunnen helpen aan die goede nachtrust.

Ananas

Uit onderzoek blijkt dat ananas de melatoninemarkers in de hersenen met maar liefst 266% kan verhogen. Melatonine is cruciaal voor zowel het inslapen als het doorslapen, dus als we het stofje meer in ons lichaam hebben, kan dat de nachtrust bevorderen. Slaapexpert Max Kirsten legt echter aan Stylist uit dat dit niet meteen betekent dat wanneer je voor het slapengaan een portie ananas eet, je als een roos zal slapen. “Het is onwaarschijnlijk dat ananas een significant, onmiddellijk kalmerend effect op de slaap heeft”, legt hij uit. “Eventuele voordelen zullen waarschijnlijk geleidelijker zijn en verband houden met het algehele welzijn.” Heel veel zal je er dus niet van merken, maar alle kleine beetjes helpen!

Kersen

Ook kersen zijn een natuurlijke bron van melatonine. Door ze een paar uur voor het slapengaan te eten, wek je langzaam maar zeker een slaperig gevoel op, waardoor je uiteindelijk ook beter slaapt. Maar geen zorgen: je zult echt niet ineens moe worden wanneer je ‘s ochtends of ‘s middags wat kersen nuttigt. De melatonine werkt namelijk alleen wanneer je lichaam zichzelf al aan het klaarmaken is om te gaan slapen.

Bananen

Bananen zijn rijk aan magnesium en kalium. “Dit kan helpen de spieren te ontspannen en een betere slaap te bevorderen”, aldus Kirsten.

Kiwi’s

Kiwi’s bevatten een ander stofje dat je nachtrust ten goede kan komen: serotonine. “Dit is een geluk hormoon dat ervoor zorgt dat we ons op ons gemak voelen”, legt Kirsten uit. “Wanneer je het eet voordat je naar bed gaat, zul je merken dat je meer ontspannen bent, waardoor je gemakkelijker in slaap valt.”

Appels

Ook een appel eten voordat je onder de lakens kruipt is een goed idee. De natuurlijke suikers in appels zorgen er namelijk voor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft tijdens het slapen, waardoor je beter doorslaapt.

Bron: Kookfans | Beeld: Adobe Stock