Naar de kapper? Dit wordt hét kapsel van 2024

Nieuw seizoen, nieuw kapsel!

Het is bijna lente en een nieuw seizoen vraagt om een nieuwe coupe! Het populairste kapsel voor dit jaar? Maak kennis met de ‘romcom bob’.

Romcom bob

Een lach en een traan, zoetsappig maar grappig, ook jij hebt vast een lijstje favoriete romcoms. En één ding hebben bijna al deze films gemeen: er zit vaker wel dan niet een personage in met een bob. Denk er maar eens over na... Reese Witherspoon in Sweet Home Alabama, Gabrielle Union in 10 Things I Hate About You en Meg Ryan in You’ve Got Mail. Deze films zijn daarom dit jaar ook een grote inspiratie in de kappersstoel.

Volle coupe

"Een romcom bob is een rechte bob tot de kaaklijn met extra textuur", legt haarstylist Lilli Bridger uit aan Stylist.co.uk. "De bob heeft overal dezelfde lengte, dus niet langer aan de voorkant zoals je vaak ziet bij dit kapsel." Lilli laat weten dat de coupe bij alle haartypes past, maar vooral wonderen doet voor dun haar: "Dan oogt het meteen dikker."

Textuur

Waar een bob normaal vaak stijl gedragen wordt, mag de romcom bob juist lekker wat textuur hebben. Ook fijn: soms heeft een bob flink wat onderhoud nodig, dat valt bij deze variant gelukkig mee. Omdat het een nonchalante stijl is, hoef je niet uren voor de spiegel te staan en in de weer te gaan met tools. "Een beetje volume mist op droog haar kan deze textuur creëren. Maak er eventueel nog een diepe zijscheiding in en je bent klaar", aldus Lilli.

Inspiratie

Mocht je nog twijfelen, Instagram staat vol met de romcom bob. Inspiratie genoeg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Kaia (@kaiagerber)

Moderne twist

Vroeger waren Winona Ryder en Christy Turlington dé vrouwen die bekend stonden om hun stoere bob. Tegenwoordig zijn het Hailey Bieber en Kaia Gerber die deze haarstijl rocken en een modernere twist geven aan de look.

Zit jij binnenkort ook bij de kapper voor een romcom bob?

Bron: Stylist | Beeld: Adobe Stock, Instagram