Real life: 'Ik heb ruzie met mijn man om een spelfoutje'

"Omdat ik snel typte, had ik kokos mlek geschreven in plaats van kokosmelk."

Young couple experiencing problems in relations sitting next to each other but unwilling to communicate

De bom is ontploft tussen Miranda* (25) en haar vriend Stijn (27). De reden: een spelfoutje. Op Reddit doet Miranda haar verhaal.

Typfoutjes

"Ik typ heel snel op mijn telefoon en maak daardoor soms typefoutjes, maar aangezien het maar een appje is, vind ik niet dat het zo belangrijk is. Ik wil gewoon dat de persoon die ik een bericht stuur begrijpt wat ik bedoel. Ik weet dat het mijn vriend irriteert, want hij heeft het er al eerder met me over gehad. Hij wil dat ik mijn appjes dubbel check voordat ik ze stuur, maar dit vergat ik laatst te doen", vervolgt Miranda.

"Ik stuurde mijn vriend een boodschappenlijstje door, omdat mijn schoonzus en haar familie zouden komen eten en vroeg hem om na het werk wat dingen te halen. Omdat ik snel typte, had ik kokos mlek geschreven in plaats van kokosmelk. Ik was Thaise groene curry aan het maken, maar het enige wat ik hiervoor niet in huis had was de kokosmelk."

Geen eten

Uiteindelijk kwam Stijn thuis zonder de kokosmelk. "Toen hij thuiskwam besefte ik me dat hij alles had meegenomen wat ik op de lijst had gezet, behalve de kokosmelk. Toen ik hem vroeg waarom hij dat niet had meegenomen, zei hij dat hij niet begreep wat ik bedoelde en dat ik de volgende keer mijn spelling moest controleren voordat ik een berichtje verstuurde. Ik zei toen tegen hem dat hij dan maar moest uitzoeken wat voor eten we voor ons bezoek gingen maken, want ik kon mijn curry zonder de kokosmelk niet afmaken. Ik weigerde om nog verder te koken. Stijn heeft uiteindelijk afhaalmaaltijden gehaald en hij was op zijn beurt daar weer boos over."

Miranda vraagt zich af of haar vriend de kokosmelk expres niet heeft gehaald of dat hij het echt niet kon lezen. Ze heeft nu al een paar dagen ruzie met Stijn en het nog niet uitgepraat. Wat zou jij haar adviseren?

*Alle namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam u/AsideFearless8220.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Adobe Stock