9 Dingen die je niet ter sprake moet brengen op een eerste date

Don't mess it up.

First dates zijn altijd spannend. Enne, het kan heel makkelijk zijn om de date te verknoeien door het zeggen of doen van de verkeerde dingen. Als je het beste uit jullie eerste date wil halen, is het beter om deze gespreksonderwerpen achterwege te laten.

First date

Je hebt een date, woohoo!  Misschien spreken jullie elkaar al een tijdje via de app of telefoon, maar misschien kennen jullie elkaar ook pas net en gaan jullie meteen samen op pad. Een casual wandeling, een romantisch diner, of een avontuurlijke activiteit: hoe vaak je het ook hebt gedaan, een eerste date blijft altijd spannend. Maar leuk. Maar spannend.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak een plan wat jullie gaan doen (of laat je verrassen), zorg ervoor dat je een back-up plan hebt voor het geval je zo snel mogelijk weg wil en bedenkt alvast een beetje waar je het over wil hebben. En vooral ook waar je het niet over wil hebben.

Verboden onderwerpen

Op een eerste date is er vaak veel te bespreken, omdat je elkaar wil leren kennen. Maar niet alle gespreksonderwerpen lenen zich meteen voor een eerste date. Wacht met deze onderwerpen nog maar even:

  1. Politiek
  2. Familie ruzie's
  3. Gekke sex ervaringen
  4. Geldzaken
  5. Gênante verhalen over toen je dronken was
  6. Jullie toekomst samen
  7. Alleen maar over jezelf praten
  8. Rare gewoontes
  9. Je ex

You decide

Desondanks verschilt het per persoon waar je wel en niet over kan praten. Als je je op je gemak voelt, en het een luchtige date is, is het makkelijker om sommige onderwerpen te bespreken dan als de sfeer gespannen is. Je kan daarom zelf het beste aanvoelen wat je kan bespreken met je date.

Bron: Marie Claire | Beeld: Adobe Stock