Skin Streaming: de nieuwste skincare trend die je moet kennen

Minder producten, meer resultaat.

Close up shot of happy impressed curly African American woman raises clenched fists, gets pleasure from hygienic treatments, wears headband on head, washes face with bubble soap, smiles broadly

De skincare trends schieten als paddestoelen uit de grond. De nieuwste is Skin Streaming, dat draait om het versimpelen van je routine. Wij vertellen je meer.

Less is more

Misschien maak jij je er schuldig aan, misschien hoor je het om je heen: er zijn mensen met een skincare routine waar je u tegen zegt. Die hebben iedere ochtend en avond een minimum van tien producten en een uur nodig voordat ze klaar zijn met smeren, masseren en kneden in hun gezicht.

Skin Streaming draait allemaal om less is more. In andere woorden: minder producten gebruiken, voor meer efficiëntie. "Deze trend gaat om het stroomlijnen van je skincare door producten te gebruiken die multifunctioneel zijn, in plaats van heel veel producten die allemaal maar één probleem aanpakken", vertelt dermatologist Kunal Malik aan Popsugar. "Het is een manier om onnodige stappen eruit te laten, zodat je routine duurzaam en effectief is." Alle producten die je dus maar gebruikt om het gebruiken en eigenlijk niet eens weet waar ze nou voor dienen, laat je weg. In plaats daarvan gebruik je alleen producten van hoge kwaliteit die ook écht bewezen impact hebben.

Tijd en geld

De reden? Je huid kan maar zoveel opnemen en heeft dus meer baat bij minder producten met een hogere impact. Heb je een routine van zeven producten, dan smeer je laag na laag wat voor een overkill zorgt. Je huid krijgt niet eens meer de kans om de producten op te nemen. Ook kan het zomaar zo zijn dat de producten die je smeert elkaar niet versterken, maar juist voor irritatie zorgen. Daarbij scheelt het je tijd én geld.

Tips

Waar begin je? Deze tips helpen je op weg:

  • Blijf bij de basis: een cleanser, dagcrème en zonnebrand zijn vaak al genoeg. Exfoliëren en verschillende serums op je gezicht smeren is vaak helemaal niet nodig.
  • Kies multifunctionele producten: kies een dagcrème waar ook SPF in zit of een serum die ook vitamine C bevat.
  • Kijk goed naar de ingrediënten: ga voor zachte, maar effectieve ingrediënten, die niet te hard zijn voor je huid.

Bron: Popsugar | Beeld: Adobe Stock