Waarom lentekinderen zo ontzettend leuk zijn

It's spring time!

Beautiful young girl with curly red hair in chamomile field

Ben jij in de lente geboren? Lucky you! Lentekinderen hebben namelijk een grotere kans om op te groeien tot optimistische mensen.

Lentekinderen

Ben jij tussen 21 maart en 21 juni geboren? Dan mag jij jezelf een lentekind noemen. En dat is een geweldig seizoen om in geboren te zijn, want het zonnetje laat zich steeds meer zien, de bloemen beginnen te bloeien en mensen zijn na een winterdip weer vrolijk. Net als jij, want lentekinderen zijn vaker optimistisch!

Onderzoek

Dat blijkt uit een studie die gepubliceerd werd in het Journal of Affective Disorders. In het relatief kleine onderzoek vulden 366 studenten een vragenlijst in om hun persoonlijkheidskenmerken te achterhalen. Uit de resultaten bleek dat er een sterke connectie was tussen het seizoen waarin de deelnemers geboren waren en hun karaktereigenschappen.

Optimistisch

Lentekinderen bleken een grote kans op een ‘hyperthymic temperament’ te hebben. Als je dat hebt, ben je extreem positief en heb je een optimistisch karakter. Daarnaast zit je dan ook vol energie en enthousiasme. Bij zomer- en winterkinderen kwamen depressieve trekjes daarentegen sneller voor.

Is dat even goed nieuws! En het fijne: het is lente!

Bron: The Huffington Post | Beeld: Adobe Stock