Ha! Zoveel mensen nemen weleens vrij om live sportwedstrijden te kijken

Ha!

Happy For The Victory

Afgelopen dinsdag speelde het vrouwenelftal van Ajax tegen Chelsea in de Champions League. Voor deze wedstrijd was een recordaantal van net geen 36 duizend tickets verkocht en ook thuis zat menig voetballiefhebber aan de buis gekluisterd. Door de vele live kijkopties wordt het volgen van sportwedstrijden steeds populairder. Zelfs zo populair dat Nederlanders vrij nemen om een live sportwedstrijd te kunnen kijken.

Sport volgen

Het duurt nog even voor de zomer officieel van start gaat. Hoewel het altijd afwachten is of we een mooie zomer tegemoet gaan, is één ding zeker: we gaan een mooie sportzomer tegemoet. Van 14 juni tot 24 juli kunnen we genieten van het EK voetbal en van 26 juli tot 11 augustus vinden de Olympische Spelen plaats in Parijs. We kunnen niet wachten om deze wedstrijden te gaan volgen en dus was Snapchat benieuwd wat sportliefhebbers ervoor overhebben om hun helden in actie te zien.

Uit onderzoek van Snapchat blijkt dat meer dan de helft van de deelnemende Nederlanders – 52 procent om precies te zijn – weleens de wekker heeft gezet om een nachtelijke wedstrijd te kunnen volgen. Ook heeft 21 procent weleens een verlofdag opgenomen om een sportwedstrijd live te kunnen kijken. Vier procent van de ondervraagde Nederlanders maakten het echter wel heel bont: zij gaven toe zich weleens ziek te hebben gemeld om een wedstrijd live te volgen. Ook checkt 54 procent tijdens werk via apps en social media weleens hoe een wedstrijd ervoor staat.

Social Media

We kijken niet alleen massaal naar sportwedstrijden, maar veel sportliefhebbers volgen hun favoriete sporters ook op social media of messaging apps als Snapchat. Van de Millennials volgt 48% van de ondervraagden hun favoriete sporters. Bij Gen-Z ligt dit percentage nog hoger. Van de Gen-Z'ers volgt 63% hun favoriete atleet.

Voetbal

Voetbal blijft een van de populairste sporten om live te volgen, maar we zijn ook steeds meer geïnteresseerd in Formule 1. Benieuwd wat de top tien meest geliefde sporten om te volgen is? Komt-ie:

  1. Voetbal
  2. Formule 1
  3. Schaatsen
  4. Wielrennen
  5. Darts
  6. Atletiek
  7. Tennis
  8. Zwemmen
  9. Mixed Material Arts
  10. Boksen

Bron: Snapchat | Beeld: Adobe Stock