De bizarre reden waarom je je haar eens met cola moet wassen

Het proberen waard?

Woman bathing and washing her hair relaxed.

Je hebt waarschijnlijk al aan tal van manieren onderworpen om prachtige, stralende lokken te krijgen. Maar heb je het ook al met cola gewassen?

Prachtige beach waves

Model en actrice Suki Waterhouse kennen we van de films Love, Rosie, Pride and Prejudice and Zombies en Absolutely Fabulous: The Movie. Waar we haar ook van kennen? Van haar prachtige, volle haardos. Ze heeft een slag in haar lokken waar velen van dromen. In een interview met Us Weekly onthult de blonde schone hoe ze aan die prachtige lokken komt: dankzij cola!

Meer volume

"Ik vind mijn haar niet mooi wanneer het net is gewassen. Het is dan heel fijn en slap", vertelt het model aan Us Weekly. "Cola geeft mijn haar meer volume. Alsof ik door de Amazone heb gelopen of zoiets', grapt de 25-jarige. En nee, je hoeft niet bang te zijn dat je haar plakkerig wordt, als je de cola er maar goed uitspoelt.

De kracht van cola

De zuuroplossing in de populaire frisdrank zorgt ervoor dat de schubbenlaag in het haar wordt samengetrokken. Hierdoor krijg je stralende lokken en een mooie slag in je haar. Wil je direct aan de slag? Voor lang haar heb je twee flesjes cola nodig en voor kort haar heb je genoeg aan één flesje. Bekijk in de video hoe je het wassen van je haar met cola het beste kunt aanpakken.

Tekst gaat verder onder de video.

Twijfel

Hoewel verschillende bloggers en vloggers erg enthousiast zijn over je haar wassen met cola, plaatst haarstylist Adam MacClay zijn kanttekeningen bij deze methode. Hij is bang dat het haar er juist door beschadigt.

"Sommige mensen gebruiken cola om schoon te maken. Ik zou het daarom nooit gebruiken om mijn haar te wassen", vertelt hij aan Us Weekly.

Beeld: Adobe Stock