Dit eet actrice Florence Pugh op een dag

Het liefst eet de actrice elke dag een kaasplankje.

2024 BAFTA Film Awards - Arrivals

Florence Pugh is niet alleen een goede actrice, maar ook een echte keukenprinses. Dit is dan ook de reden waarom Florence het YouTubekanaal Cooking With Flo startte. De actrice is een echte foodie en wij waren benieuwd naar wat ze eet op een dag.

Ontbijt

Net zoals de meeste Britten is Florence dol op thee. Het kan daarom niet anders dan dat ze haar dag met een kop thee begint. “Als ik wakker ben geworden, maak ik als eerste thee”, deelt de actrice met Harper’s Bazaar. “Ik drink Yorkshire thee met havermelk.” Pas nadat ze haar thee heeft gehad, denkt ze na over wat ze wil eten als ontbijt. “Meestal bestaat mijn ontbijt uit ten minste twee gekookte eieren met wat zout. Die zijn medium tot hard gekookt.” Daarna drinkt ze nog een kop zwarte koffie. “Ik hoef de eieren niet per se met iets te eten”, lacht de actrice. Ze voegt eraan toe dat ze soms ook een smoothie met banaan en spinazie neemt of een proteïnereep. “Als ik werk, heb ik een heel simpel ontbijt.”

Als Florence vrij is pakt ze echter graag uit met haar ontbijt. “Dan doe ik wat mijn vader doet: een half Full English ontbijt.” Dit ontbijt bestaat uit zuurdesembrood met twee gebakken eieren met daarbovenop tomaatjes met balsamico-azijn – die tomaatjes doet ze even in de magnetron zodat ze lekker zacht zijn.

Lunch

Florence heeft geen vaste tijd waarop ze luncht, maar eet wanneer ze trek heeft. “Daardoor heb ik vaak pas een late lunch rond 15.00 uur”, deelt ze. “Dat kan een salade zijn die bestaat uit spinazie, rucola, pepers, cherry tomaatjes, veel komkommer en fijngesneden rode ui." Aan haar salade voegt ze bijna altijd feta en olijfolie toe.

Afternoon snack

De actrice is dol op kaas. Als middagsnack zet ze daarom het liefst een kaasplankje voor zich neer. Zo’n kaasplank bestaat onder meer uit manchego, cheddarkaas, geitenkaas, kweepeer, chutney en crackers. “Soms is mijn kaasplank zo groot dat ik mijn diner oversla.”

Diner

In de avond eet Florence het liefst bij haar ouders. “Mijn vader heeft het talent om van hetgeen wat in de koelkast staat een fantastische maaltijd te maken. Ik ben dol op zijn beroemde geroosterde kip met chorizo, groentes en aardappelen.”

Toetje

Na het eten hoeft Florence niet per se een toetje te eten. “Als ik uit eten ga, heb ik het liefst een voorgerecht of een kaasplankje. Ik vind rabarbertaart heerlijk; de combinatie van zoet en zuur met ijs on the side. Maar ik hoef niet per se een toetje. Ik houd meer van kaas.”

Bron: Harper’s Bazaar | Beeld: NL Beeld