Exclusief! Bridget Maasland: 'Ik wilde één keer in mijn leven een sixpack'

Ze heeft er alles aan gedaan om gezond oud te worden.

Met haar vijftigste verjaardag in zicht is Bridget Maasland (49) de beste versie van zichzelf. Dankzij DAG ÉÉN, maar ook doordat ze stopte met drinken en issues uit het verleden aanpakte. De presentatrice en ondernemer vertelt hoe ze in haar beste shape ooit raakte.

Sixpack

"Ik train al dertig jaar, de laatste tijd deed ik dat zelfs vier keer in de week. Ik at gezond, zat hoog in mijn eiwitten, en dronk al tweeënhalf jaar geen alcohol meer. En toch vond ik mijn shape best wel tegenvallen. Ik wilde gewoon één keer in mijn leven een sixpack" vertelt Bridget. Ze begon aan het traject van DAG ÉÉN. "Toen kwam ik erachter dat ik het eigenlijk al dertig jaar verkeerd deed." Zo leerde ze dat je misschien wel op een gezond gewicht kunt zitten, maar toch gevaarlijk vet rond je organen kunt hebben. "Ik had dat ook, want ik zit in de overgang en je lichaam gaat hamsteren."

Goed te doen

De presentatrice gaf alles en meer. "Je moet zeven dagen in de week sporten, waarvan vijf dagen krachttraining. Die andere twee dagen zijn zeker geen rustdagen, want je doet dan cardio en ook nog Sixpack Factory, dus alles voor je buik. Ook moet je 10.000 bewegingen op een dag maken", legt ze uit.

Het trainen vond ze ondanks het vele vooruit plannen goed te doen, de voeding was lastiger. "Je moet alles preppen en wegen en dat luistert heel nauw. Als je vijftig gram van iets mag, kun je niet zestig gram nemen, want dan heeft het geen zin. Je moet dus altijd een weegschaal bij de hand hebben en kunt ook niet zomaar even uit eten gaan."

Gezond oud

Het resultaat? "Het heeft ervoor gezorgd dat ik me duizend keer beter voel. Ik zit strakker in mijn vel en ben ook veel energieker. Ik weet nu ook dat ik er alles aan gedaan heb om zo gezond mogelijk oud te worden. Want dat was op de eerste plaats waarvoor ik het deed", vertelt Bridget. "Natuurlijk gaat een gezondere levensstijl vaak ook gepaard met afvallen, maar dat was niet mijn hoofdreden om het te doen. Hoe leuk is het om in het jaar dat ik vijftig word eindelijk het lijf te hebben waar ik me écht goed in voel?"

Beste versie van zichzelf

Geen alcohol, dagelijks trainen en een heel nieuwe manier van eten. Maar Bridget heeft meer gedaan om zich de beste versie van zichzelf te voelen. "Ik ben bio-identieke hormonen gaan gebruiken, omdat ik al jong last had van overgangsklachten. En ik ben schematherapie gaan volgen om oude trauma’s te verwerken." Ook liet ze niet lang geleden haar borstimplantaten verwijderen. "Ik merkte dat mijn energielevel steeds meer naar beneden ging en dat kan gerelateerd zijn aan lekkende of ingekapselde implantaten. Toen ik eenmaal open lag, zag de arts inderdaad dat er eentje al ingekapseld was, dus ik ben heel blij dat ik ze eruit heb laten halen."

Het hele interview lees je in de nieuwe Happy in Shape die nu in de winkel ligt.

Tekst: Jill Waas | Fotografie: Tom Ten Seldam | Styling: Valérie Ntantu, Anne Lotte van Bree (ass) | Visagie: Jedidjah Kuijten