Veel ziek? Zo geef je jouw weerstand een boost

Misschien heb je zelf al drie keer griep gehad dit jaar, misschien hoor je het veel om je heen. Maar het heerst, en niet zo'n beetje ook. Hoog tijd dus om jouw weerstand een flinke boost te geven!

Weerstand boosten

Een goede weerstand zorgt er voor dat je lichaam beter in staat is om griep, verkoudheid en vermoeidheid aan te kunnen. Dus hup, aan de slag!

Juices & sappen

Het zal niet als een verrassing voor je komen: gezond eten draagt bij aan een goede weerstand. Dat betekent dat je dagelijks minimaal 250 gram groente en 2 porties fruit naar binnen moet werken. Tja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want als je druk bent, heb je daar nou eenmaal niet altijd tijd voor. Dr. Blend heeft de oplossing: versgeperste sapjes die bomvol mineralen en vitaminen zitten. De juices zijn gemaakt van pure, hoogwaardige ingrediënten van duurzame teelt en zijn er in verschillende groente en fruit combinaties. Zo wordt gezond eten (ehh drinken) je wel heel makkelijk gemaakt! Daarnaast zijn er ook (vitamine)shots die voor een extra boost zorgen. Je kunt alles invriezen, zodat het tot wel 90 dagen houdbaar blijft. Verder bieden ze ook verschillende sapkuren aan. Dit betekent enkele dagen niet eten, maar alleen sapjes drinken die de noodzakelijke voedingsstoffen en vocht bevatten. Je lever krijgt hierdoor even pauze van het verwerken van zaken als suiker, alcohol en cafeïne. En het is een goede start om afscheid te nemen van slechte eet- en drinkgewoonten. Let's go! Meer info vind je hier.

Supplementen

Zie jij door de bomen het bos niet meer als het op supplementen aankomt? Dat snappen we. Er is ook zoveel keus. Hoe weet je nou wat jouw lichaam nodig heeft? Kort gezegd: dat is afhankelijk van jouw situatie. Sport je veel? Ben je onlangs bevallen? Eet je vegetarisch? Ben je een man of vrouw? Ben je vaak ziek? En zo zijn er nog tientallen andere dingen die meespelen. Vitakruid heeft daar de perfecte oplossing voor gevonden: de vitaminetest. Na het invullen van een lijst vragen over je gezondheid, je levensstijl en andere factoren, komt er een passend supplementen-schema uit. Zo zie je duidelijk in een overzicht wat jouw lichaam nodig heeft, maar ook wat je er naast het slikken van supplementen zelf nog kunt doen om je gezondheid te verbeteren. Met als resultaat natuurlijk een betere weerstand! Kom je er na het doen van de test nog steeds niet helemaal uit? Je kunt ook advies op maat aanvragen. De vitaminetest kun je hier doen.

Superfood poeders

Lukt het jou maar niet om iedere dag genoeg groenten te eten? Dan zou je eens kunnen kijken naar superfoodpoeders. Het is een makkelijke manier je voeding voedzamer te maken. Je kunt de poeders namelijk door gerechten heen mengen. Eet je 's ochtends een kom havermout? Dan doe je er vanaf nu een schep poeder doorheen. Maak je tussendoor een smoothie? Hoppa, schepje er doorheen. Heb je bijna niks in huis? Ook gewoon mengen met een glas melk voldoet. Met de Gouden Kurkuma Latte geef je je immuniteit een boost, de Match Latte zorgt voor meer focus en energie en de Dagelijkse Dosis Super Greens spreekt voor zich. De poeders zijn biologisch, vegan en volledig gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Meer over de poeders lees je hier.

Zorg goed voor jezelf

Je kunt nog zoveel sapjes drinken, supplementen slikken en poeders kopen, maar de fundering voor een goede gezondheid is goed slapen, sporten, rust nemen en gezond eten. Allemaal makkelijker gezegd dan gedaan, dat weten we. Begin daarom klein. Je hoeft niet meteen vijf keer per week te sporten, maar ga in plaats daarvan iedere dag in je pauze of na het avondeten een stuk wandelen. Streef er niet naar om iedere dag een uur te mediteren, een boek te lezen en om 8 uur in je nest liggen, maar begin met elke avond als je in bed ligt een minuut mediteren en twee pagina's uit een boek lezen. Opbouwen kan altijd nog!

Beeld: Adobe Stock