Hekel aan hardlopen? Probeer dan één van deze cardio alternatieven

Want de beste workout is uiteindelijk degene waarvoor je motivatie weet te vinden.

Hardlopen: de één vindt het geweldig, de ander vindt het vreselijk. En een workout waar we van tevoren al tegen opzien, is niet altijd even effectief. Wil jij nou je wekelijkse dosis cardio krijgen, zonder daarvoor je hardloopschoenen uit de kast te moeten trekken? Dan hebben wij een aantal alternatieven.

Fietsen

Fietsen is de perfecte optie wanneer je wel graag in de natuur sport, maar niet van rennen houdt. Vergeleken met hardlopen is het een low-impact activiteit, waardoor je minder druk zet op je gewrichten. Zeker wanneer je snel last hebt van blessures in je enkels of knieën, is fietsen de ideale workout. Enne, sport je liever binnenshuis? Dan kun je natuurlijk kiezen voor een hometrainer thuis of een spinning klasje in de gym. Ideaal!

Zwemmen

Ben je op zoek naar een echte full-body workout? Zwemmen is dé oplossing. Of je nu een paar baantjes trekt in het plaatselijke zwembad of jezelf uitdaagt in open water, zwemmen biedt talloze voordelen. Het versterkt je spieren, verbetert je cardiovasculaire gezondheid en helpt stress te verminderen. Het beste van allemaal? Het is ook nog eens heerlijk verfrissend!

Wandelen

Soms heb je wel zin om in de benen te komen, maar geen zin in een zwaar uitputtende training. Dan is wandelen het perfecte alternatief op een hardlooprondje. Wandelen wordt in de fitnesswereld af en toe een beetje onderschat, maar het is echt een ontzettend effectieve workout die helpt calorieën te verbranden en je hartslag omhoog te krijgen.

Yoga

Yoga is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het woord cardio. Toch is yoga een uitstekende manier om zowel je fysieke als je mentale conditie te verbeteren. Afhankelijk van het type yoga dat je doet neigt dit meer naar cardio of naar krachttraining. Maar het kan ook een combinatie zijn, zeker wanneer de yoga op een hoger tempo wordt uitgevoerd.

Teamsport

Vind je het moeilijk om jezelf te motiveren? Kies dan voor een teamsport! Of je nou gaat volleyballen, voetballen of hockeyen, een teamsport is de perfecte manier om je conditie op peil te houden. En het is nog hartstikke gezellig ook.

Dansen

Op zoek naar een sport die niet alleen effectief, maar ook nog eens hartstikke leuk is? Dan is dansen iets voor jou. Hiermee verbrandt calorieën, verbetert je balans en coördinatie en brengt je hartslag ook nog eens flink omhoog. En dat terwijl je kunt genieten van leuke muziek. Of je nou kiest voor hip-hop, salsa of modern, er is altijd wel een stijl die past bij jouw voorkeuren. En als je toch op zoek bent naar een iets meer gestructureerde workout, dan biedt Zumba de perfecte middenweg.

Bron: Incrediwear | Beeld: Adobe Stock