De schaar erin? Dit moet je weten voordat je een bob laat knippen

Je moet het een en ander weten over deze haarstijl.

Women, tenderness, comfort. Pleased pink haired Asian woman embraces herself, closes eyes, feels coziness in soft sweater, stands against rosy background, dreams about something in peace atmosphere

De bob is hotter dan ooit. Maar voordat je de schaar in je lokken laat zetten, moet je het een en ander weten over deze haarstijl.

Boblijn

Wat de trends op haargebied ook zijn, een bob is tijdloos, klassiek en prachtig. Misschien droom je momenteel zelf wel van een boblijn. Volgens haarstylist Christophe Potin van Aveda Lifestyle Salon & Spa moet je wel rekening houden met een aantal zaken voor je de nieuwe hairdo eigen maakt.

Elke bob is uniek

Je kunt wel een bepaalde bob in gedachten hebben die je heel graag wilt rocken, maar niet elke bob is geschikt voor jouw haar, zo weet Potin. "Er is geen formule. Elk kapsel moet aangepast worden naar de textuur van het haar van de persoon", vertelt hij aan Stylist UK. Als voorbeeld noemt hij hoe verschillend je steil haar moet knippen versus heel dik haar. "Voor steil haar zijn precieze knipbeurten met een schaar de sleutel tot een mooie vorm. Bij zeer dik haar kan het worden 'gesneden' om zo beweging en textuur te creëren."

Nieuwe stylingproducten

Als je lange lokken had en je gaat nu naar een bob, dan moet je waarschijnlijk nieuwe haarproducten aanschaffen om je nieuwe kapsel mooi in model te brengen. "Een nieuw kapsel heeft nieuwe producten nodig voor het föhnen en daarna om de look af te maken," zegt Potin, "dus neem de tijd om te leren hoe je je bob kunt stylen."

Langer tijd nodig in de ochtend

En nog even terug naar het haar föhnen. Waarschijnlijk moet je elke ochtend wat tijd vrijmaken om je haar mooi in model te föhnen. Heb je momenteel een coupe die ook best oké zit als je er in de ochtend niets aan doet? Houd er dan rekening mee dat die dagen verleden tijd zijn als je een bob laat knippen.

Vraag jezelf af of je klaar bent voor verandering

Zit er een klant in kappersstoel van Potin en wil diegene graag een bob wil laten knippen? Dan wil de haarstylist altijd weten in hoeverre iemand er klaar voor is. "Ik vraag tijdens een consult: 'Op een schaal van één tot tien, hoeveel ben je klaar voor verandering?' Als de klant zegt acht of negen, weet ik dat ze klaar zijn voor een grote knipbeurt. Maar als ze zeggen vijf, is het waarschijnlijk tijd voor een knipbeurt met een kleine variatie om het anders te laten voelen."

Wat te doen met spijtgevoelens?

Hoe goed je ook hebt nagedacht over een bob, er is een mogelijkheid dat je er spijt van krijgt. Zeker als een bob een heel grote transformatie was – bijvoorbeeld als je van heel lang haar naar de kortere coupe ging. "Als iemand spijt heeft van het knippen van hun haar in een bob, komt dat waarschijnlijk omdat het consult niet op de juiste manier is gedaan," weet Potin. Maar het is niet alleen kommer en kwel. Het kan namelijk ook dat de bob niet goed genoeg is geknipt. En daar kan wel wat aan gedaan worden. De haarstylist deelt dat laagjes toevoegen wonderen kan doen.

Ook is het belangrijk dat iemand de juiste stylingsproducten gebruikt en het haar op de juiste manier in model brengt – anders ziet het er inderdaad lang niet zo mooi uit, en zijn spijtgevoelens niet zo gek. Het kan alleen wel even oefenen zijn om de juiste techniek te vinden. Gelukkig kan je kapper je hier advies over geven als je een newbie op het gebied van de bob bent.

Bron: Stylist | Beeld: NL Beeld