Real life: 'Ik gaf mijn dochter dezelfde naam als het stilgeboren kindje van mijn vriendin'

"Ik was me alleen van geen kwaad bewust"

Megan* is zo'n 7 maanden zwanger van haar eerste kindje, een meisje. Van jongs af aan vond Megan de naam 'Hannah' al geweldig, en ze had altijd geroepen dat ze ooit haar dochter zo zou willen noemen. Maar toen Megan deze naam aankondigde aan haar vriendin Louise, reageerde Louise behoorlijk bot. En daar blijkt nu een gecompliceerd verhaal achter te zitten.

Miskraam 

Megan: "Tijdens mijn zwangerschap heb ik zo veel mogelijk rekening gehouden met Louise's gevoelens, omdat ik wist dat het een pijnlijk punt voor haar was. Twee jaar geleden verloor zij namelijk haar dochtertje bij een miskraam. Ik kan me nauwelijks voorstellen hoe hartverscheurend dit voor haar moet zijn geweest, maar ik heb haar tijdens dit verlies altijd gesteund."

Toch besloot Megan om de naam van hun baby aan Louise te vertellen. Enkele weken daarna probeerde Louise het stel ineens te overtuigen dat ze de naam van hun baby moesten veranderen. Megan en haar man Paul vonden dit onzin, maar Louise bleef het proberen: "Ze stelde verschillende andere namen voor, zei dat Hannah te ouderwets was, of dat de naam niet bij ons kind zou passen." Megan en Paul bleven weigeren, totdat Louise uiteindelijk begon te huilen. Toen werd eindelijk duidelijk wat er aan de hand was: Hannah was ook de naam die Louise had gekozen voor haar doodgeboren baby.

Respectloos 

Megan had geen idee dat dit het geval was, want er was helemaal niemand die wist hoe Louise haar baby wilde noemen. "Tijdens haar zwangerschap wilde Louise aan niemand de naam van haar baby vertellen, omdat ze het als verrassing wilde bewaren. Na de miskraam besloot ze de naam voor zichzelf te houden omdat het persoonlijk voor haar was", vertelt Megan.

Louise heeft nu tegen Megan gezegd dat ze het respectloos vindt als Megan de naam Hannah blijft houden. "Ze zei dat, als ik dezelfde naam kies, mijn dochter voor haar een levende herinnering is aan wat had kunnen zijn." Megan begrijpt het verdriet van Louise volledig, maar ze vindt ook dat ze het recht heeft om zelf de naam van haar kind te bepalen. Wat vind jij? Moet Megan een andere naam uitkiezen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit deelt de vrouw haar verhaal onder de naam BabyNameThrowaway931.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Pexels