Het is bijna Koningsdag en een oranje tompouce kan daarbij niet ontbreken, toch? Het heerlijke gebakje is traditie, en dat terwijl de kunst om deze te eten nog wel erg lastig is. Gelukkig hebben wij de gouden oplossing gevonden wat betreft het eten van een tompouce zonder te knoeien.
Verschillende mogelijkheden
Plakkerige vingers als je een tompouce met je handen eet en een enorm vies bord als je met een vorkje in je weer gaat. Herkenbaar? Tompoucen zijn een heerlijk hapje, maar zorgen voor veel zooi. Hoe kun je de zoete lekkernij nou naar binnen werken zonder enige vorm van troep? Er blijken maar liefst zes mogelijkheden te zijn.
In stukjes
Een tompouce kan op drie manieren 'in stukjes' gegeten worden. Je kunt alle onderdelen van een tompouce van elkaar scheiden en apart opeten. Ook kun je de bovenste laag van de tompouce eraf halen en de vulling over beide helften verdelen. Je kunt die beide helften dan als een cracker eten. Een derde optie is om een tompouce met een vork in kleine vierkantjes te verdelen. Het wordt dan veel eenvoudiger om een klein stukje op je vork te prikken en netjes op te eten.
In z'n geheel
Naast de drie hierboven zijn er ook nog andere manieren waarop je het lekkere gebakje netjes 'in z'n geheel' kunt eten. Je kunt allereerst de bovenkant van de tompouce eraf halen en die onder de onderkant leggen. Ook is het een goed idee om een tompouce af halen en die op z'n zijkant te leggen, zodat je je vork erin kunt steken zonder dat de vulling eruit floept. Tot slot: prik je vork loodrecht in het glazuur, beweeg voorzichtig heen en weer en snijd zo door de bovenste laag van de tompouce heen. Zo kun je hem eten zonder de vulling te verpesten. Wij krijgen er helemaal zin in!
Bron: Kookfans | Beeld: Adobe Stock
- Traditional Dutch orange Tompouce pastry for kings day with crown and flag on the background