3x keukenapparatuur die je niet mag missen

Deze drie apparaten mag je niet missen in je keuken!

Ben jij dol op koken en sta je het liefst de hele dag in de keuken nieuwe dingen te proberen? Dan mogen deze drie items niet ontbreken in de keuken. Want met deze handige snufjes wordt koken nog leuker en een stukje makkelijker. 

1. Drop weegschaal

Voor iedereen die deze kerst een taart moet bakken en geen idee heeft hoe dit moet: maak gebruik van de de Drop weegschaal. Deze weegschaal past recepten automatisch aan wanneer er niet genoeg van een ingrediënt aanwezig is. Wil je bijvoorbeeld een cake bakken, maar het je nog maar 800 gram meel over? Dan past de weegschaal de rest van het recept aan, zodat de verhoudingen nog wel kloppen. Ook worden recepten aangepast naar jouw voorkeuren. Via de app kun je recepten zoeken, kookinstructies bekijken en een kookwekker instellen.

2. Vacuümmachine

Vaak worden vacuummachine in sterrenrestaurants gebruikt. Er wordt veel mee geëxperimenteerd, ook bij het bereiden van maaltijden. Maar ook voor in huis is zo’n machine heel nuttig. Eten blijft namelijk langer vers en vrij van bacteriën. Ook omdat eten langer houdbaar blijft, wordt er minder eten weggegooid en is dit beter voor je portemonnee. Wil je producten met scherpe randjes vacuümzuigen? Dan is het belangrijk om eerst even een keukenpapiertje op het eten te leggen, zodat de zak niet scheurt. Klik hier voor meer handige tips bij het gebruiken van een vacuümmachine.

3. iSommelier Pro

Dit is een apparaat voor echte wijnliefhebbers. De iSommelier zorgt voor een soepelere wijnsmaak met verbeterde aroma’s door het decanteerproces te versnellen. Zuurstof wordt toegevoegd en de lucht wordt volledig gezuiverd op oneffenheden, zoals stof, geurtjes, koolstofdioxide en overtollig vocht door drie filters. Zo geniet je binnen enkele minuten van de volle en optimale smaak van de wijn. Het apparaat wordt geleverd met een bijbehorende app waarmee je informatie krijgt over alle soorten wijnen, wijnmakers en decanteertijden. 

Beeld: iStock

Laatste nieuws