doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Do's en dont's tijdens een cocktail party

Cheers!
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
cocktail party

Het feestseizoen staat voor de deur en dat betekent: glitters, lekker eten en vooral veel feestjes. Wanneer het een cocktailfeest is, zijn er wat ongeschreven regels waar je je aan dient te houden. Welke dit zijn, zochten we voor je uit… 

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

1. Draag geen onthullende kleding

Kies voor een outfit waarin jij je baas ook nog kunt begroeten. Een cocktailparty is wat anders dan een avond uit met vriendinnen. Kies niet voor een té laag decolleté, of een té kort jurkje.

2. Draag geen jeans

Zelfs wanneer je het voor elkaar krijgt een spijkerbroek heel chique te stijlen, loop je het risico dat je underdressed bent. Niemand zegt daarentegen dat je per se een jurk moet dragen, een mooie pantalon is ook een goede optie voor een cocktail party.

3. Neem geen grote tas mee

Niets ziet er zo rommelig uit als een grote tas die over je schouder hangt, zeker wanneer je een mooie jurk aanhebt. Een clutch heeft een veel elegantere, verfijndere uitstraling en biedt genoeg ruimte voor je telefoon, sleutels entouch up make-up essentials. 

4. Draag geen gekreukte items

Het maakt niet uit welke kleur of materiaal je kleding is, kreukels zie je altijd en staan slordig. Gebruik daarom een stoomapparaat, de snelste manier om kreukels uit je kleding te krijgen.

5. Draag niet te veel opvallende accessoires

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_middle_article');

Zelfs Gabrielle (Coco) Chanel adviseerde om één accessoire thuis te laten waarmee je eigenlijk van plan was de deur uit te gaan. En wanneer zij het zegt, luisteren wij. Het beste is om te kiezen voor één opvallend item dat je het mooist vindt.

6. Draag geen jurk tot aan je enkels

Er bestaat zoiets als té formeel. Met een baljurk tot op de grond, en 3 meter lange sleep, naar een cocktailavond gaan, is zo’n voorbeeld. Kies daarom altijd voor een jurk of rok die niet té lang is (midi-lengte).

7. Trek geen sneakers aan

Hoe duur je sneakers ook zijn, bij een feestje hoort een paar mooie hakken. Het maakt niet uit of je kies voor stiletto’s, kittenheels of een blokhak, alle soorten hakjes zijn goedgekeurd.

8. Kies het juiste ondergoed

Het is belangrijk om ondergoed te kiezen dat bij je zorgvuldig uitgekozen outfit past. Zorg ervoor dat je bh-bandjes, slip of corrigerend ondergoed niet zichtbaar is.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');