Geweldig Griekenland: waarom de Griekse eilanden een bezoek waard zijn

Let's go!

Griekenland

Ben je nog op zoek naar een mooie vakantiebestemming? Wellicht zijn de Griekse eilanden wat voor je! Het is er in mei en juni warm genoeg om te kunnen genieten van het strand of zwembad bij je hotel, maar nog niet té warm om leuke activiteiten te plannen gedurende de dag. En niet onbelangrijk: de  directe vluchten van Amsterdam naar Heraklion (Kreta) zijn in de maanden voor het hoogseizoen relatief goedkoop.

De mooiste bezienswaardigheden op Kreta 

Met een temperatuur tussen de 20 en 25 graden, een verfrissend wind je van zee en nauwelijks regen leent Kreta zich uitstekend om op te laden voor de maanden die komen gaan. Op het eiland profiteer je daarbij van verschillende fraaie bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan de Samaria-kloof of bijvoorbeeld de Imbroskloof. De eerste is een populaire attractie onder toeristen; je kunt er prachtig wandelen! De tweede kloof is iets minder groot en vaak ook rustiger. 

Vanaf Kreta kun je Spinalonga bezoeken, een ideaal dagtripje. Dit eiland is zeer klein, maar heeft een rijke historie. Het werd in het verleden gebruikt voor de verdediging van Griekenland. Dit verklaart ook waarom je op het eiland een groot fort vindt. Eenmaal terug kun je de resterende dagen op het eiland gebruiken voor het bezichtigen van Heraklion en Knossos. Twee historische Griekse steden! 

Griekenland heeft meer te bieden dan Kreta 

Heb je Kreta al eens bezocht, of spreekt het eiland je minder aan? Griekenland heeft tal van andere prachtige eilanden te bieden. Maak bijvoorbeeld een rondtocht langs de eilanden die horen bij de Cycladen, of kies voor een vergelijkbare tocht langs de eilanden die tot de Sporaden behoren. Het zijn veel kleinere eilanden dan Kreta, die voornamelijk natuur bieden. Je kunt er daarnaast uren struinen door smalle steegjes, genieten van de zon op het strand, enzovoorts. 

Voorbeelden van typische Griekse eilanden die meer dan een bezoek waard zijn in het voorjaar: Zakynthos, Mykonos, Karpathos, Rhodos, Naxos en Kefalonia. Houd er rekening mee dat veel van deze eilanden aanmerkelijk duurder zijn dan Kreta. Dat geldt niet alleen voor de reis naar de eilanden toe, maar bijvoorbeeld ook voor de accommodaties die je er vindt. 

Lifestyle
  • Unsplash (Bas Weersink)