Recept: vegetarische pasta bolognese

Voor iedereen die nog niet weet wat ze moeten eten vanavond...

pasta

Nog geen idee wat je avond moet eten? Wat dacht je van een klassieker: pasta bolognese. Dit gerecht is snel klaar en makkelijk te maken. Wij delen een vegetarische variant met je. 

Vegetarisch

Bij deze heerlijke pasta met Pulled Oats van Gold&Green, vervangen we het gehakt door Pulled Oats. Zo maak je een heerlijke winterse én vegetarische maaltijd in een handomdraai. Smakelijk eten!

Ingrediënten

1 pak Pulled Oats® Tomaat

300 g gezeefde tomaten

3 el tomatenpuree

2 tomaten

1 kleine ui

1 knoflookteen

1/2 verse chilipeper

Zout

Suiker

Zwarte peper

Verse basilicum

Parmezaanse kaas

Spaghetti Olie om in te bakken

How to prepare

1. Snijd de uien, knoflook, chilipeper en tomaten fijn. 2. Verhit wat olie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. 3. Voeg de ui, knoflook en chili toe en bak ze een paar minuten, of totdat ze goudbruin kleuren. 4. Voeg daarna de tomatenpuree, fijngesneden en gezeefde tomaten toe. Laat het 10 tot 15 minuten op laag vuur sudderen, met de deksel op de pan. 5. Breng op smaak met zout, suiker en peper. 6. Voeg Pulled Oats toe en laat nog kort door sudderen. 7. Kook de spaghetti in gezouten kokend water volgens de instructies op de verpakking. 8. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum. 

Tip: verwen jezelf door rode wijn aan de saus toe te voegen. 

Food
  • Gold&Green