doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Hoe onhygiënisch is het om onder de douche te plassen?

Hmmm... oké.
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
douche

Plassen onder de douche is een ding dat veel mensen doen. Praktisch gezien is het heel logisch: je bent naakt, er is een afvoer en er is genoeg zeep om alles te wassen. Bovendien helpt het geluid van stromend water. Maar hoe onhygiënisch is het nou eigenlijk?

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Infectie

Wanneer jij je benen scheert of scrubt onder douche, kan dit microscheurtjes creëren. Die kleine scheurtjes zijn heel onschuldig, maar kunnen wel een probleem vormen als ze in aanraking komen met bepaalde bacteriën. Bij plassen onder de douche bestaat er een kans dat urine in één van die scheurtjes terecht komt, wat kan leiden tot een huidinfectie. De kans dat dit gebeurd is heel erg klein, maar het is wel iets om rekening mee te houden. Probeer daarom de urine zo min mogelijk over je benen te laten stromen.

Hygiëne

Naast dit zeer zeldzame infectierisico, is er niet echt een gezondheidsrisico gekoppeld aan plassen onder de douche. Als je na het douchen geen urine op je lichaam of in je douche wil achterlaten, spoel alles dan goed na voordat je de douche verlaat. Ook, is het vanzelfsprekend om deze gewoonte tot thuis te beperken. Openbare douches, zoals in de sportschool, zijn een absolute no go. 

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');