Good to know: na zoveel jaar moet je je dekbedovertrek weggooien

Wist jij dit al?

dekbedovertrek weggooien

We weten dat we een matras een keer in de zoveel tijd weg moeten gooien (10 jaar, mocht je een herinnering nodig hebben) en dat ook hoofdkussens niet eeuwig meegaan. Maar hoe zit het eigenlijk met je dekbedovertrek?

Vervangen

Hoe mooi je dekbedovertrek ook nog oogt, na verloop van tijd moet je toch afscheid nemen van dit beddengoed. Uit onderzoek van National Sleep Foundation blijkt dat veel mensen hun dekbedovertrek na twee jaar de deur uitdoen. Maar is dit ook de beste tijd? Kort gezegd: ja. Na twee jaar heeft je dekbedovertrek z’n beste tijd wel gehad.

Slijtage

Als je het overtrek regelmatig gebruikt en wast kunnen de vezels afbreken en begint het beddengoed tekenen van slijtage te vertonen. Al betekent het niet dat je na twee jaar om hygiënische redenen je beddengoed moet weggooien. Alleen als ze er versleten uitzien en ook zo voelen is het tijd om nieuw beddengoed aan te schaffen. Maar mocht je nu twijfelen of je dat ene dure dekbed wel of niet wilt aanschaffen? Dan is het goed om te weten dat-ie na twee jaar waarschijnlijk niet meer zo mooi is.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock

Lifestyle
  • Tips en Weetjes
  • iStock