10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten tijdens een avondje op de bank

Een ontspannen avondje op de bank is voor velen hét moment om te genieten van een lekkere snack. Maar hoe zorg je ervoor dat je tijdens deze relaxte momenten niet al je healthy habits overboord gooit? Gelukkig zijn er genoeg heerlijke, gezonde alternatieven voor chips, snoep en chocolade. Hieronder vind je tien guilt-free snacks die perfect zijn voor jouw volgende Netflix-marathon.

healthy snacks

Groentechips

In plaats van de klassieke aardappelchips kun je groentechips maken van bijvoorbeeld zoete aardappel, wortel of courgette. Dun gesneden, even de oven in met wat olijfolie en kruiden, en je hebt een knapperige en gezonde snack!

Hummus met rauwkost

Hummus is niet alleen lekker, maar ook voedzaam. Dip wat wortels, komkommer, paprika of selderij in hummus voor een smaakvolle en vezelrijke snack.

Popcorn

Popcorn kan een gezonde optie zijn als je het zelf maakt zonder veel boter of suiker. Gebruik een beetje kokosolie en een snufje zeezout voor een lichte, knapperige traktatie.

Edamame

Edamame-boontjes zijn rijk aan eiwitten en heerlijk met een beetje zeezout. Deze gestoomde sojaboontjes zijn snel klaar en super vullend.

Griekse yoghurt met fruit

Voor een zoete snack zonder toegevoegde suikers kun je Griekse yoghurt met vers fruit eten. Voeg een handjevol bessen, wat honing of chiazaad toe voor extra smaak en crunch.

Rijstwafels met avocado

Rijstwafels met een plakje avocado, een beetje citroensap en chilivlokken zijn een voedzame en hartige snack. Boordevol gezonde vetten en vezels.

Notenmix

Een handje ongezouten noten is een perfecte snack voor tijdens je serie. Ze zitten vol gezonde vetten, eiwitten en antioxidanten.

Bevroren druiven

Bevroren druiven zijn een verfrissende en verrassend lekkere snack. Ze zijn zoet, bevatten weinig calorieën en zijn eenvoudig te maken. Leg gewoon een tros druiven in de vriezer en je hebt een heerlijk koele, snoepachtige traktatie die perfect is voor een avondje op de bank.

Geroosterde kikkererwten

Knapperige, gekruide kikkererwten zijn een heerlijke snack. Rijk aan eiwitten en vezels, en gemakkelijk te maken door ze te roosteren in de oven met je favoriete kruiden.

Pure chocolade

Als je niet zonder chocolade kunt, kies dan voor pure chocolade met minimaal 70% cacao. Het bevat minder suiker en meer antioxidanten. Happy snacking!

Food
  • Adobe Stock