Fajah Lourens openhartig over het nemen van borstimplantaten: 'Voelde me altijd een jongetje'

Fajah Lourens heeft jarenlang siliconen borsten gehad, maar besloot eind 2021 om deze te laten verwijderen. Hoewel ze nu meer dan trots is op haar kleine borsten, was dat vroeger wel anders. In de nieuwste aflevering van Casa di Beau vertelt ze over haar jeugdtrauma's, die mede maakten dat ze de beslissing nam om onder het mes te gaan. 

Fajah

Jeugdtrauma

Fajah was 21 jaar toen ze haar borsten liet vergroten. Ze denkt dat deze keuze voortkwam uit haar jeugd, waarin ze zich niet gezien voelde. "Met mijn kortgeknipte haar voelde ik me altijd een jongetje", vertelt ze aan Beau van Erven Dorens op het mooie Sardinië. De laatste jaren heeft ze echter hard aan haar jeugdtrauma's gewerkt. “Ik heb mijn borsten eruitgehaald. Toen ik daar afscheid van nam, ben ik gaan nadenken: waarom had ik ze nou? Toen kwam ik bij dat haar-verhaal, bij dat jongetje, dat ik er niet vrouwelijk uitzag. Ik nam die borsten en ik werd ineens gezien.”

Borstimplantaten

Hoewel Fajah zich jarenlang vrouwelijk heeft gevoeld door haar borstimplantaten, ging het in 2016 mis. Er bleek één van de siliconen lek te zijn. Alle ellende die erbij kwam kijken, zorgde ervoor dat ze spijt kreeg van de borstvergroting. "Daar heb ik echt ontzettend veel spijt van nu ik 33 ben", vertelde ze destijds bij De Sterren bij Goeiemorgen Lex. "Ik raad het ook iedereen af."

Het ging van kwaad tot erger. In 2021 kreeg Fajah te horen dat haar siliconen mogelijk kankerverwekkend waren. Uit een MRI-scan bleek dat de implantaten weer lek waren. "Voor de tweede keer in vijf jaar. Ze moesten dus weer worden vervangen. Eigenlijk had ik geen zin om nog een keer een operatie te ondergaan, maar nu moest ik wel", legt ze uit. Tot haar arts haar vroeg of ze de borsten eigenlijk nog wel wilde. "Tot dat moment had ik er nooit over nagedacht om ze weg te laten halen, maar door dat gesprek begon dat zaadje te kiemen in mijn hoofd."

Trots

Eind dat jaar hakte ze de knoop door: de implantaten moesten eruit. Een keuze waar ze nog altijd blij mee is. "Ik ben dat kleine meisje gaan vertellen dat ze mooi is zoals ze is. Ook met haar eigen cupmaat", vertelde ze in een blog. "Ik heb geen borsten meer nodig om gezien te worden. Ik zie mezélf, en voel me mooi en vrouwelijk zonder."

Celebrities
  • Casa di Beau (RTL)
  • NL Beeld