5x waarom jij zou moeten beginnen met intermittent fasting

5x waarom jij zou moeten beginnen met intermittent fasting

Intermittent fasting is hip, geen dieet en biedt veel lichamelijke voordelen. Wij leggen uit hoe het jou gaat helpen.

1. Het is geen dieet

Dat klinkt best aantrekkelijk toch? Bij intermittent fasting word je niet voorgeschreven wat je moet eten, dat is aan jou. Het enige waar je je aan moet houden is een tijdschema.

 2. Het past ook in jouw schema

Geen excuus! Intermittent fasting neemt geen enkele tijd in beslag. Sterker nog, aangezien je bij intermittent fasting eigenlijk nooit voor 11 uur eet, scheelt het wat tijd in de ochtendroutine. Er zijn online veel verschillende schema’s te vinden voor intermittent fasting. De meest populaire is het 16:8 schema. Elk schema heeft als basis een periode waarin er in ieder geval 12 uur lang niet wordt gegeten.

 3.Het is gunstig voor je bloedwaarden

Intermittent fasting een positief effect hebben op sommige waarde in het bloed. Uit onderzoek blijkt dat je triglyceridenconcentratie (het vet in je bloed) daalt. Voor optimaal resultaat is het belangrijk om ook op je voeding te letten.

 4. Detox

Door veel natuurkundige wordt intermittent fasting gezien als een natuurlijke wijze om je lichaam te zuiveren van gifstoffen.

 5. Je zou je levensduur kunnen verlengen

Er is onderzocht of intermittent fasting effect heeft op de levensduur van ratten. Wat blijkt? De ratten die aan intermittent fasting deden, bleven tot 83 procent langer leven dan de ratten die dat niet deden.

 Wil je beginnen met intermittent fasting? Check het als je twijfelt of het wat voor jou is even bij een arts. Over het algemeen wordt het afgeraden voor kinderen en zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.


Recent