Wat is beter: een boterham of een cracker?

Wat is beter: een boterham of een cracker?

Wanneer je wil afvallen is het eerste wat je doet al het ongezonde uit je eetpatroon schrappen, maar ook de bruine boterham wordt vaak uit het menu geschrapt. Vaak wordt deze vervangen door een crackertje, omdat men er vanuit gaat dat dit gezonder is. Maar klopt dit eigenlijk wel?

Vervanger 

Crackers worden de laatste jaren steeds populairder, want er zitten relatief weinig calorieën in. Daarnaast zijn ze vaak langer houdbaar, waardoor je ze altijd wel in huis hebt liggen. De crackers worden dan ook als de perfecte vervanger van een snee brood gezien, want die bevat minstens twee keer zo veel calorieën. Toch betekent het niet at je per se gezonder bezig bent.

Volkoren

Vaak zit je van een cracker minder snel vol, waardoor je uiteindelijk net zoveel calorieën binnenkrijgt dan als je voor een boterham had gekozen. Ook krijg je met crackers over het algemeen veel minder vezels binnen dan bij een boterham. Mocht je toch voor een cracker kiezen, zorg dan dat je voor de volkoren variant gaat. Hier zitten weinig calorieën in, maar zijn wel rijk aan gezonde vezels. En kijk uiteraard uit met je beleg, want zoals je weet zijn dat pas echt de dikmakers.

Lees ook: Afvallen? Dan is volle yoghurt beter dan magere yoghurt

Bron: Gezondheidsnet | Beeld: iStock


Recent


Gerelateerde artikelen