Ecoalf organiseert schilder- en fotowedstrijd

Een langdurige sluiting van scholen en het vele thuiszitten dat daarbij komt kijken, kan negatieve effecten hebben op de fysieke en mentale gezondheid van kinderen. Om ook de kleintjes en jongeren te helpen in deze bizarre tijd, organiseert Ecoalf een schilder- en fotowedstrijd.

Gezondheid

Door onder andere de sluiting van scholen lijdt ook de levensstijl van kinderen onder de coronamaatregelen. Helaas ziet het er nog niet naar uit dat de scholen binnenkort weer opengaan en kan die langdurige sluiting negatieve effecten hebben op de fysieke en mentale gezondheid van kinderen.

Om zo goed mogelijk met deze ongewone situatie om te gaan, adviseert de Wereldgezondheidsorganisatie kinderen emoties te laten uiten door middel van creatieve activiteiten zoals tekenen en schilderen. Kledingmerk Ecoalf en Art & Culture without Borders spelen daarop in een wereldwijde schilder- en fotowedstrijd voor kinderen en tieners georganiseerd.

Wedstrijd

De kinderen en tieners zijn onder verdeeld in drie leeftijdscategorieën: één van vijf tot tien jaar, één van tien tot vijftien en tot slot één van vijftien tot achttien jaar.

Heb jij een kind thuiszitten of ken je iemand die écht mee moet doen aan deze wedstrijd? Laat hem of haar dan voor 15 mei 2020 zijn kunstwerk naar [email protected] opsturen. In elke leeftijdsgroep zal er een winnaar zijn die een prijs van Ecoalf ontvangt. Extra leuk: het schilderij wordt ook tentoongesteld en verkocht om geld in te zamelen voor families die door de Covid -19 over de hele wereld zijn getroffen.

Klik hier voor meer informatie.

Beeld: iStock

Laatste nieuws