Deze doodnormale slaapgewoonten zijn funest voor je haar

Hoewel we vaak focussen op wat we eten of welke haarproducten we gebruiken, kan ook de manier waarop we slapen grote invloed hebben op de gezondheid van ons haar. Je dagelijkse gewoonten in bed kunnen een flinke impact hebben op hoe gezond, sterk en vol je haar blijft. Doe deze dingen in ieder geval niét!

slaapgewoonten haar

Slapen met nat haar

Het lijkt heerlijk om na een warme douche meteen in bed te stappen, maar slapen met nat haar kan schadelijk zijn. Als je haar nat is, is het veel kwetsbaarder voor breuken en gespleten punten. Water maakt je haar zwakker, vooral als je hard water gebruikt. Om een volle haardos te behouden, is het dus belangrijk om je haar goed te laten drogen voor het slapengaan.

Slapen met hardnekkige haarproducten

Avondje uit geweest? Dan heb je wellicht mousse, haarspray of zelfs gel gebruikt om een sleek hairdo te creëren. Niks mis mee, maar het is wel belangrijk dat je dit – net als dat je je make-up eraf haalt – uitwast voordat je onder de dekens kruipt. Iedereen heeft wel eens geen zin om z’n haar te wassen voor het slapen, maar slapen met hardnekkige haarproducten kan problemen veroorzaken. Deze producten kunnen je poriën verstoppen en irritaties op je hoofdhuid geven, wat zelfs kan leiden tot haaruitval.

Slapen op een katoenen kussensloop

Katoen is een heerlijke stof voor je pyjama, maar niet voor je kussensloop. Katoen onttrekt vocht uit je haar en veroorzaakt wrijving, wat kan leiden tot pluis en afgebroken haar. Beter alternatief? Kies voor een satijnen of zijden kussensloop. Deze zijn stukken vriendelijker voor je haar. Bijkomend voordeel: het is ook veel beter voor je gezicht!

Slapen zonder je skincare te laten intrekken

Nachtcrèmes hydrateren je huid terwijl je slaapt, maar als je te snel naar bed gaat voordat ze zijn ingetrokken, komt de crème op je kussen terecht. Dit kan irritaties en verstopte poriën op je hoofdhuid veroorzaken. Laat je huidverzorging dus goed intrekken voordat je je bed induikt.

Beauty en Fashion
  • Man-man
  • Adobe Stock